Könyv "Desztillátumok készítése A-tól Z-ig"

SZIMBÓLUM: 980014
EAN: 9788395643118

5 090 Ft

Kosárba tesz

5090,30 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 980014
EAN: 9788395643118


Leírás

Könyv „Desztillátumok készítése A-tól Z-ig”dr. mérnök Ewa Kwapisz szerzőtől egyedülálló, fontos és nagyon várt olvasmány – legalább több szempontból:A könyv választ ad mindazok igényeire, akikátfogó és lehetőleg közérthető összefoglalót vártak a desztillátumok mikroléptékű készítésének témájáról.Be... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Könyv „Desztillátumok készítése A-tól Z-ig” dr. mérnök Ewa Kwapisz szerzőtől egyedülálló, fontos és nagyon várt olvasmány – legalább több szempontból:

  • A könyv választ ad mindazok igényeire, akik átfogó és lehetőleg közérthető összefoglalót vártak a desztillátumok mikroléptékű készítésének témájáról.
  • Bemutatja az összes lényeges kérdést (A-tól Z-ig) a desztillátumok készítésének folyamatával kapcsolatban, többek között a nyersanyagokat, a hasznos berendezéseket és kiegészítőket, a szeszfőzésben ajánlott élesztőket, az enzimkészítményeket és tápanyagokat, a mérőeszközöket és mérési módszereket, a szükséges számítások elvégzését, a cefrekészítés szabályait, az erjesztés és desztilláció vezetését, a desztillátumok tisztítását és ízesítését, valamint az esetleges problémák kezelését.
  • A desztillálás témáját a hatályos jogszabályok figyelembevételével tárgyalja – mindazoknak szól, akiket a desztilláció elméleti oldala érdekel, és azoknak is, akik a jog által megengedett keretek között saját desztillátumokat szeretnének készíteni.
  • Ötvözi a desztillálás gyakorlati aspektusait, a javasolt műszaki és termékmegoldásokat a desztillációval készülő legnépszerűbb alkoholok jellemzésével. Ennek köszönhetően a könyv kézikönyvszerű tudástár mind a desztillációról, mind pedig az eredményeiről – a világszerte elismert és nagyra értékelt desztillátumokról.
  • Bemutatja a gabonacefrékkel, valamint a gyümölcs- és cukorcefrékkel kapcsolatos kérdéseket, továbbá a gyümölcs- és gyógynövényes áztatmányokból, jövedéki adózott alkohol alapján készített desztillátumok szabályait, amit bizonyára nagyra értékelnek az ilyen típusú italokat készíteni vágyó hobbisták.
  • 30 receptet tartalmaz – külön a kézműves desztillálásra jogosultak és a házi hobbisták számára. Ez utóbbi csoport számára az alap a boltban vásárolt alkohol – rendszerint finomszesz, brandy, vodka vagy bor. A kézikönyvben szereplő receptválaszték lenyűgözően sokszínű: magában foglal tiszta alkoholokat, valamint összetettebb karakterű italokat (whisky, brandy), különféle aromás szeszes italokat (gin, geist, ouzo, pastis típus) és likőröket – gyümölcs-, kávé- vagy kakaóalappal.

A könyv kiválóan betölti azt az űrt, amely a témáról szóló lengyel kiadványokban megfigyelhető volt. A desztillátumok készítésének összetett, sokrétű és sok tekintetben nehéz témaköre végre olyan, koncepciójában ambiciózus feldolgozást kapott, amely bizonyosan érdekelni fogja mind a gyakorlókat – különösen azokat, akik most kezdik kibontakoztatni szenvedélyüket –, mind azokat az olvasókat, akik a különféle desztillátumok előállításának tisztán elméleti aspektusait szeretnék megismerni. A kiadvány elkészítése megkövetelte a megfelelő „kulcs” megtalálását – olyat, amely elérhető mindazok számára, akik már rendelkeznek az ilyen típusú italok mikroléptékű előállításához szükséges jogosultságokkal, de továbbra is inspirációt keresnek, és azoknak is, akik ilyen jogosultság megszerzését tervezik. A könyv rámutat a házi hobbisták egyre népesebb táborának rendelkezésére álló lehetőségekre is, akik a hatályos jog keretein belül, jövedéki adózott, vásárolt alkohol felhasználásával szeretnének desztillálni.

A szerző a magas minőségű desztillátumokhoz vezető lépések egységes koncepciójának bemutatására összpontosított. A gyakorlott szakemberek számára ismert számos lehetőség közül bevált megoldásokat és termékeket választott, amelyek megkönnyítik a desztillátumok világába való elégedettséget adó belépést, a készítésük sajátosságainak megismerését, és a saját kreativitás felfedezését ezen a területen.

A könyv olyan receptgyűjteményt tartalmaz, amelyet kifejezetten úgy állítottak össze, hogy megfeleljen mind a desztillálásra jogosultaknak, mind azoknak, akik nem rendelkeznek ilyen lehetőséggel, de jogszerűen szeretnék átélni az ilyen italok készítésének izgalmát. Ez utóbbi csoport számára az áztatmányokból készített desztillátumok készítését javasolja.

A saját alkoholok – akár tiszták, akár karakteresek, például whisky, rum, brandy, grappa vagy likőr stílusában – sokak álma. Ennek a könyvnek köszönhetően ez a megvalósuláshoz bizonyosan sokkal közelebb kerül – feltéve, hogy a szeszfőzés szabályai szerint és a jogszabályoknak megfelelően járunk el.

A könyv felépítése:
- bevezetés és rövid áttekintés a szeszfőzés történetéről;
- a szeszfőzés jogi vonatkozásai Lengyelországban;
- mikroléptékű szeszfőzés;
- az erjedés lényege és termékei, felhasznált alapanyagok;
- a desztillálás lényege és termékei, szeszes készítmények;
- berendezések és kiegészítők;
- enzimkészítmények, a szeszfőzésben használt élesztők és élesztőtápok;
- alapvető paraméterek mérése – műszerek és módszerek;
- szükséges számítások elvégzése;
- szeszfőzési cefrék előkészítése, az erjedési folyamat felügyelete;
- műszaki szempontok, desztillálóberendezések és a cefrék desztillációs folyamatának felügyelete;
- desztillátumok tisztítása, érlelése és ízesítése;
- a desztillátumok hibái és a leggyakrabban elkövetett tévedések;
- tiszta, fajtajellegű és természetes vodkák;
- desztillált áztatmányokból készült vodkák;
- 30 recept;
- zárszó, szójegyzék és irodalom.

Oldalszám: 248
Formátum: 153x226 mm
Kötés: varrott-ragasztott, integrált
Színek: 4+4
2 beragasztott könyvjelző
1 példány tömege: 0,45 kg

ISBN: 978-83- 956431-1-8
Első kiadás 2021
Kiadó: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.




Hosszúság
15.6 cm

Szélesség
1.7 cm

Magasság
22.5 cm

Tömeg
0.46 kg

Könyv "Desztillátumok készítése A-tól Z-ig"

Könyv "Desztillátumok készítése A-tól Z-ig" ['desztillálás', ' párlatélesztő', ' ajándék', ' házifőzött szesz', ' alkoholos italok', ' likőrök', ' likőr receptek', ' desztillátumok', ' könyvek']
kedvencek

5 090 Ft

5090,30 HUF/db.

Tedd a kosárba