Az én hobbim: Házi sajtkészítés - könyv

SZIMBÓLUM: 980019
EAN: 9788395643170

3 025 Ft

Kosárba tesz

3024,98 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 980019
EAN: 9788395643170


Leírás

Könyv „Hobbim: házi sajtkészítés. Tanácsok és receptek”Receptek és tanácsok, amelyekkel finom házi sajtokat készíthetsz - a sajtkészítés alapvető ismeretei, gyakorlati, szerzői tanácsok és receptek különféle sajtokhoz - lágy, félkemény és kemény -, valamint más tejtermékekhez - joghurt, vaj, kefir. ... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Könyv „Hobbim: házi sajtkészítés. Tanácsok és receptek”


  • Receptek és tanácsok, amelyekkel finom házi sajtokat készíthetsz - a sajtkészítés alapvető ismeretei, gyakorlati, szerzői tanácsok és receptek különféle sajtokhoz - lágy, félkemény és kemény -, valamint más tejtermékekhez - joghurt, vaj, kefir.
  • 38 bevált recept és további elkészítési változatok jelölése - 176 oldal, amelyeken a könyv szerzői, Artur Nowicki és Jelyo Todorov, sajtkészítő szenvedélyük gyümölcseit mutatják be, és megtanítanak finom sajtokat önállóan készíteni.
  • Színesen és közérthetően megírt útmutató - a könyv egyaránt ösztönöz a sajtkészítő kaland elkezdésére és a sajtalkotás művészetének tökéletesítésére. Kezdhetsz az „egyszerű és gyors” készítményekkel, majd továbbléphetsz azokra, amelyek elkészítése valamivel több időt és összetettebb lépéseket igényel.
  • Egyszerű út a legjobb sajtok házi változataihoz - a könyv lépésről lépésre vezet végig a sajtkészítés és a tejalapú termékek lenyűgöző világán. A megadott receptek segítségével sikerrel idézheted meg a jól ismert és nagyra értékelt sajtokat, és saját ötletességedet is megmutathatod.
  • Mindenkinek és minden konyhába - a receptek az otthoni hobbisták lehetőségeihez igazodnak, és gyakorlatilag bármely tipikus konyhában lehetővé teszik a sajtkészítési műveletek elvégzését.
  • Hagyomány, kreativitás és gyakorlati megközelítés - a könyv a legjobb sajtkészítő hagyományokból merít, különösen a lengyel és balkáni (főként bolgár) hagyományokból, és ezeket - amennyire csak lehet - a receptekhez való újszerű, egyszerűen és könnyen alkalmazható megoldásokon alapuló szemlélettel ötvözi.


Újdonság! Csodás könyv minden sajtkedvelőnek, amely bemutatja a házi sajtkészítés lenyűgöző világát. Az útmutató szerzői - Jelyo Todorov és Artur Nowicki - összefogtak, hogy egy kivételes kézikönyvet hozzanak létre a házi sajtkészítésről, valamint olyan tejtermékekről, mint a vaj, a kefir és a joghurt. Mint kiderül, a házi sajtkészítés a kis konyhával rendelkezők számára is izgalmas hobbi lehet, és bizonyos sajtok elkészítése valóban egyszerű és gyors. A vállalkozóbb kedvű rajongók megpróbálkozhatnak több időt és összetettebb műveleteket igénylő sajtokkal is, jutalmul pedig nagyszerű, érett sajtoknak örülhetnek, amelyek egyaránt elbűvölik a családtagokat és a vendégeket a közös asztalnál.

A bolgár és lengyel hagyományok ötvözése a két szerző hatalmas szenvedélyével, tudásával és gyakorlati megközelítésével egy olyan kiadványt eredményezett, amelyben mindenki, aki szereti a finom és egészséges házi konyhát, rengeteg hasznos tanácsot, valamint különféle sajtok és rokon tejtermékek receptjeit találja meg.

Minden közölt receptet a szerzők kipróbáltak, és lehetőség szerint annyira leegyszerűsítettek, hogy otthoni körülmények között is megszülethessenek olyan készítmények, amelyek sikerrel idézik meg a professzionális sajtüzemek megbecsült termékeit.

Ahogy maguk a szerzők írják - „A sajtkészítés különleges szenvedély, amelyet mindketten gyakorolunk és tökéletesítünk. Számos közös és egyéni sajtkészítő tevékenységünk eredményeként - egyrészt egy, e területen gazdag szakmai tapasztalattal rendelkező szakember, másrészt a házi készítmények előállítására specializálódott lelkes amatőr munkája nyomán - olyan módszerek és eljárások születtek, amelyek lehetővé teszik sok finom sajt elkészítését korlátozott otthoni térben. (…) Megosztottuk egymással észrevételeinket, ötleteinket, ellenőriztük a hagyományos recepteket és kísérleteztünk, és minden sikeres sajt új, ínycsiklandó ösztönzést adott a további munkához.”

A könyv az alapvető sajtkészítési ismereteket egyszerűen, könnyen elsajátítható módon adja át – a szerzői koncepcióval összhangban elsősorban utat mutat és lehetőségeket tár fel, amelyekkel érdemes élni, különösen ha értékeljük a saját kezűleg készített ételek előnyeit, és szeretnénk „belső nézetből” megismerni a sajtkészítés titkait. Ez az egyedülálló kiadvány kiváló eszközt ad a hobbisták kezébe a DIY tevékenységekhez, ugyanakkor a házi kulinária világába a saját, inspiráló megközelítést is elhozza a sajtok készítésének művészetéhez - a klasszikus, közismert stílusúaktól a „lokálisabb”, de szélesebb körű megismerést érdemlő változatokig. A tejkülönlegességek kaleidoszkópját sajtra épülő, ízletes „variációk” receptjei, valamint vaj-, kefir- és joghurtreceptek egészítik ki… Mindezt pedig az a lelkesedés fűszerezi, amely csak az igazi rajongókra és ínyencekre jellemző - márpedig a könyv szerzői ilyenek.


Az útmutató tartalmát többek között az alábbi fejezetek alkotják:

  • A sajtok rövid története
  • Tej és tejtermékek
  • A sajtkészítés során használt összetevők
  • A sajtkészítéssel kapcsolatos fogalmak és folyamatok
  • Eszközök és kellékek a sajtkészítéshez
  • A tejtől a sajtig
  • Lágy sajtok receptjei (köztük gyors és egyszerű sajtok és sajtfinomságok, valamint penészes sajtok)
  • Félkemény és kemény sajtok receptjei
  • Egyéb tejtermékek


Szívből ajánljuk az olvasást és a sajtkészítő kaland elkezdését. A könyv ajándéknak is kiváló!


  • ISBN 978-83-956431-7-0
  • 176 oldal, krétapapír
  • integrált kötés fülekkel és fényes fóliával
  • formátum: 210x148 mm
  • szöveg színes, szerzői fényképekkel
  • első kiadás - 2022
Hosszúság
14.7 cm

Szélesség
0.8 cm

Magasság
21 cm

Tömeg
0.266 kg

Az én hobbim: Házi sajtkészítés - könyv

Az én hobbim: Házi sajtkészítés - könyv ['sajtok', ' sajtkészítés', ' házi sajtok', ' kefir', ' joghurt', ' vaj', ' házi készítmények', ' sajtreceptek', ' hogyan készítsünk sajtot', ' házi sajtkészítés', ' hobbisajtkészítés', ' lágy sajtok', ' félkemény és kemény sajtok', ' tejtermékek', ' sajtkészítési útmutató', ' szakácskönyvek', ' könyv ajándékba']
kedvencek

3 025 Ft

3024,98 HUF/db.

Tedd a kosárba