Sörfőző hőmérő (0 °C-tól +100 °C-ig) 31,5 cm

SZIMBÓLUM: 101600
EAN: 5908277705060

3 025 Ft

Kosárba tesz

3024,98 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 101600
EAN: 5908277705060


Leírás

A sörfőző hőmérő nélkülözhetetlen eszköz, amely a kezdő és a haladó házi sörfőzők tetszését egyaránt elnyeri! Válassz magas minőségű terméket, amely éveken át örömet szerez megbízhatóságával és pontosságával!Nélkülözhetetlen a sörfőzésben -a hőmérő ideális a sörlé hőmérsékletének méréséhez.Magas szí... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

A sörfőző hőmérő nélkülözhetetlen eszköz, amely a kezdő és a haladó házi sörfőzők tetszését egyaránt elnyeri! Válassz magas minőségű terméket, amely éveken át örömet szerez megbízhatóságával és pontosságával!


  • Nélkülözhetetlen a sörfőzésben - a hőmérő ideális a sörlé hőmérsékletének méréséhez.
  • Magas színvonalú kivitel - valamint precíz mérés (tűréshatár +/- 1°C) gondoskodik róla, hogy a hőmérő hosszú ideig szolgáljon!
  • Kényelmes használat - a speciális klipsznek köszönhetően könnyedén rögzítheted a hőmérőt, és belemerítheted például az erjesztőtartályba vagy a fazékba.
  • Jól olvasható skála - lehetővé teszi a 0°C-tól +100°C-ig terjedő mérések leolvasását, a hasznos jelölések pedig segítenek a sörfőzés egyes szakaszainak végrehajtásában.
  • Nagy hosszúság - a hőmérő hossza több mint 31 cm, így könnyedén használhatod nagy tartályokkal és akár 30-40 L űrtartalmú edényekkel is!


Saját sört főzöl? Felszerelésedből nem hiányozhat ez a hőmérő! A 0°C-tól +100°C-ig mérő sörfőző hőmérő egyszerűen, gyorsan és pontosan segít ellenőrizni a sörlé hőmérsékletét +/- 1°C pontossággal. A hőmérő használata rendkívül egyszerű. A jól olvasható skála gyors leolvasást tesz lehetővé, a praktikus jelölések pedig megkönnyítik a hőmérséklet ellenőrzését a sörfőzés egyes szakaszaiban. Ezen felül a hőmérő klipszszel van felszerelve, amely lehetővé teszi a könnyű rögzítést és a belemerítést például a fazékba vagy az erjesztőtartályba. A készülék magas minősége gondoskodik róla, hogy a hőmérő hosszú ideig szolgáljon, megkönnyítve a házi bor- és söralapok elkészítését!


A hőmérő skáláján 7 jelölés található, amelyek megkönnyítik a hőmérséklet ellenőrzését a cefrézés során:


44°C (10-20 perc) - ferulasav-pihenő, a búzasörökre jellemző, szegfűszeges jegyek kialakításához.


50-52°C (10-20 perc) - fehérje-pihenő – a fermentáció során szükséges szerves vegyületekkel látja el az élesztőt. Nem kötelező.


62°C (15-60 perc) - maltoz-pihenő (cukrosítás) – főként a béta-amiláz működik, amely erjeszthető cukrokat termel. Minél hosszabb ez a pihenő, annál szárazabb lesz a sör.


72°C (15-60 perc) - dextrinizáló pihenő (cukrosítás)- főként az alfa-amiláz működik, amely nem erjeszthető cukrokat hoz létre, növelve a testességet és erősítve a sör édességét. Minél hosszabb ez a pihenő, annál testesebb, malátásabb lesz a sör.


A sör ízére és alkoholtartalmára elsősorban a cukrosítási pihenők vannak hatással; ezek időtartamának szabályozásával döntjük el, milyen sört kapunk. Kezdő sörfőzőknek 65-67°C-on történő cukrosítást ajánlunk az optimális alkoholszint és testesség eléréséhez.


80°C-ig - az enzimek inaktiválásának hőmérséklete. A hőmérséklet e fölé emelése a már inaktivált enzimek mellett további keményítő felszabadulását okozhatja. Ennek következménye a sörlé tartós zavarosodása, a sör gyorsabb romlása és olyan vegyületek felszabadulása, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják a sör ízét.


100°C (60 perc) - a sörlé forralása/főzése. A komlózás leggyakrabban ebben a szakaszban történik.

Hosszúság
5.4 cm

Szélesség
5.4 cm

Magasság
31.5 cm

Tömeg
40.0 g

Jednostka wyświetlania temperatury
tylko °C

Kolor tarczy
biała

Rodzaj
analogowe

Sonda
szpilkowa

Zakres pomiaru temperatury [°C]
od 0 do 100

Sörfőző hőmérő (0 °C-tól +100 °C-ig) 31,5 cm

Sörfőző hőmérő (0 °C-tól +100 °C-ig) 31,5 cm ['konyhai hőmérő', ' gasztronómiai hőmérő', ' sörfőző hőmérő', ' sörhőmérő', ' hőmérő sörléhez', ' hosszú sörfőző hőmérő']
kedvencek

3 025 Ft

3024,98 HUF/db.

Tedd a kosárba