Kőszénalapú, ásványi aktív szén - 0,86 kg, 50 L-hez, szemcseméret 0,6 - 2,36 mm, adszorpciós aktivitás > 60%, víz és alkoholos italok tisztításához, íz- és illatkorrekciójához.
A kőszénalapú, ásványi aktív szenet kifejezetten az ivóvíz és a szeszes italok ízének és illatának harmonizálására (korrekciójára) gyártották. A kőszénalapú, ásványi aktív szén a kókuszhéjból készült aktív szénhez képest nemcsak hatékonyan megköti a folyadékok minőségére kedvezőtlenül ható anyagokat, hanem lehetővé teszi az ásványi anyagok egy részének megőrzését is, ezáltal az íz és az illat korrekcióját és harmonizálását. A nyírfából készült faszénhez képest a kőszénalapú szén nem őrzi meg a párlatok jellegzetes íz- és aromakarakterét.
Az aktív szén hasznosságának értékelésekor a legfontosabb paraméterek a szemcseméret és az adszorpciós aktivitás, amely a szenek adszorpciós képességét jelzi – minél nagyobb az adott szén adszorpciós képessége, annál nagyobb a pórustérfogata és annál több hely jut a szennyeződéseknek, ennek következtében pedig jobb a folyadékokból származó szennyeződések megkötése, mint például: szín, az ízre és illatra ható vegyületek, általában a szerves vegyületek (TOC), valamint a klórvegyületek.
Összetevők: kőszénből készült aktív szén
Fontos jellemzők:
Használat:
Használat előtt áztasd be az aktív szenet desztillált vízbe 24 órára a légbuborékok eltávolítása céljából. Az aktív szén alkalmazásának elve hasonló a tipikus vízszűrőkéhez. 1 liter folyadék szűrőágyon történő átáramlási ideje legalább 60 perc legyen (a nemkívánatos anyagok megkötésének hatékonysága a folyadék és az adszorbens érintkezési idejétől függ). Alternatív megoldásként az aktív szenet nylonhálós tasakba teheted, és közvetlenül a tisztítandó folyadékot tartalmazó edénybe helyezheted legalább 6 órára, rendszeres keverés mellett.
Ajánlások: A lehető legjobb eredmény érdekében ajánlott a folyadékot kb. 10 °C-ra lehűteni, vagy kb. 50%-ra hígítani.