Természetes, agglomerált parafa dugók, természetes parafából, amelyet felaprítanak, majd 24 × 38 mm-es henger alakúra formáznak. Dugózóval a borkészítésben használt összes szabványos palack dugaszolására alkalmasak. A kiváló minőségű dugók használata rendkívül fontos, és nagy hatással van a készülő bor minőségére. Termékünk a tartósság garanciája — a dugók könnyen használhatók, csak a dugaszolási folyamatra való megfelelő előkészítésükről kell gondoskodni. A dugókat kb. 3 percig forró vízben kell áztatni. Ennek köszönhetően a dugók rugalmasabbá és képlékenyebbé válnak, így könnyebben belenyomhatók a palack nyakába. A dugók beáztatásának elmulasztása a dugók vagy a dugózó sérüléséhez vezethet!
Figyelem!
Ne feledje, hogy a dugókat nem szabad túl sokáig "nedvesíteni", mert ez is károsodásukhoz vezethet.
Használat módja:
1. Áztassa a dugókat kb. 3 percig forró vízben.
2. Dugózó használatával zárja le a házi italt tartalmazó palackokat.
3. A palack lezárása után hagyja 24 órán át álló helyzetben, hogy a dugó a palack belső falához idomuljon.
4. Ezután helyezze a palackokat vízszintes helyzetbe — ez megakadályozza a dugó kiszáradását (a bor "lemossa" a dugót) és biztosítja a megfelelő gázcserét a palack belseje és környezete között.
5. 2–3 nap múlva ellenőrizze a dugók tömítettségét. Ha bármelyik palacknál szivárgást észlel, feltétlenül cserélje új dugóra.
Ajánlott dugózók:
- álló dugózó 507007
- háromkaros dugózó 507002
- kétkaros dugózó 507001; 507006; 507008.