Házi bort és leveket készítesz? Szeretnél professzionális, mégis egyszerű módon gyümölcslevet préselni? Olyan praktikus eszközt keresel, amely lehetővé teszi a kertben szedett gyümölcsök levének kényelmes kinyerését? Ez a kézi keretprés megfelel az elvárásaidnak. Könnyedén összeszereled, és értékelni fogod a magas minőségét. Használd ki ennek az egyszerű, mégis nagyon funkcionális szerkezetnek a lehetőségeit, amely éveken át szolgálni fog.
A prés kimagozott és felaprított gyümölcsök levének préselésére szolgál, amelyeket Pektoenzym enzimkészítménnyel kezeltek, cefrében erjesztettek vagy alkoholos kivonatban (likőrben) maceráltak. A fenti folyamatok hatására a gyümölcs szerkezete fellazul és megpuhul, ami megkönnyíti a lé kinyerését. Ne használd a prést friss, kemény gyümölcsökhöz - almához, körtéhez vagy nagy magvú gyümölcsökhöz -, amelyeket nem vetettek alá a fent említett előkezelésnek. A nem megfelelő használat a prés megrongálódásához vezethet.
A prést a termékhez mellékelt képes útmutató szerint szereld össze.
A megfelelően előkészített gyümölcspépet helyezd a szűrőzsákba, a zsák széleit hajtsd be a kosár belseje felé, a prés kifolyónyílása alá tegyél egy edényt, és kezdd meg a préselést. A dugattyút csavard addig, amíg meg nem indul a folyadék. Amikor a folyadék elapad, folytasd a préselést. Ismételd a műveletet a gyümölcs teljes kinyomásáig, de a dugattyút ne erőltesd túl. A kipréselt gyümölcsöt távolítsd el a zsákból, és alaposan öblítsd ki azt. Ha munka közben a zsák rései eltömődnek, kivétel után kézzel nyomkodd át a tartalmát, tedd vissza a zsákot, és folytasd a préselést.
Karbantartás
A csavarok, anyák és a dugattyú csatlakozásait minden préselés előtt és a prés elmosása után kend be vékony réteg étolajjal. A festett felületeket töröld szárazra.
A prést légáteresztő fedés alatt, száraz helyiségben tárold.
A prés használata előtt alaposan ismerkedj meg a használati útmutatóval és az abban szereplő általános biztonsági előírásokkal.
A kosár méretei:
A prés anyagai: