Hobbim: Házi borkészítés / könyv
Ez az útmutató a mikro szinten tevékenykedő amatőr borászoknak készült. Számukra ismertetjük a legfontosabb borászati alapanyagokat, a vinifikáció folyamatának egymást követő szakaszait, valamint a bor érlelése alatti gondozás szabályait.
A bor olyan különleges benyomásokat és érzelmeket nyújt, amelyek felhevítik vagy megnyugtatják az érzékeket, megmozgatják a képzeletet és kedveznek az egzisztenciális elmélkedésnek. A bor összeköti a generációkat, megkönnyíti a kapcsolatteremtést és elmélyíti a társas kapcsolatokat. Az új, a nehezebb termesztési körülményekhez alkalmazkodott szőlőfajták felhasználásának köszönhetően különböző régiókban – még a hűvösebb éghajlatúakban is – gyönyörű szőlőültetvények és ugyanilyen bájos, házikertekben telepített kis szőlőskertek jönnek létre. A gyümölcsösökben, az évszakok örök ritmusának megfelelően, beérnek a gazdagságukkal csábító gyümölcsök – kiváló alapanyagok borokhoz is.
Használjuk a könyvben megadott recepteket, és készítsünk érdekes, jó italokat, hogy élvezhessük a saját, házi pincénkből származó bor vagy mézbor kóstolása nyújtotta különleges élményeket.
dr. mérnök EWA KWAPISZ - biotechnológus, menedzser és volt egyetemi oktató, aki az enzimek és szerves savak előállítására szakosodott, a borkészítő élesztők és tápanyagok gyártására szolgáló technológiai sor társkidolgozója, szenvedélyes szakember, aki óriási tapasztalattal rendelkezik az enológiai folyamatok tökéletesítésében.