A fazékban használható otthoni füstölő az első ilyen innovatív eszköz Lengyelországban, amellyel kedvenc húsait, halait és sajtjait bármilyen körülmények között elkészítheti - mostantól akár otthon is!
Eddig a füstölésről a szabadtéri tevékenység jutott eszébe? Nincs kertje, mégis szeretne füstölt ételeket készíteni? Ismerje meg fazékban használható otthoni füstölőnket. Rendkívül tömör, zárt felépítésének és a füst elvezetését biztosító csőnek köszönhetően kedvenc húsait, sajtjait és halait egy hagyományos tűzhelyen is elkészítheti! Nem kell attól tartania, hogy a füstölés jellegzetes illata belengi a konyhát. Elég, ha a készülék csövét a páraelszívóra csatlakoztatja, vagy kivezeti az ablakon, így a füst eltávozik, ételei pedig csodás füstös aromát kapnak!
A készülék tömítettségét a fedélhez pontosan illeszkedő tömítés garantálja.
A füstölő élelmiszerrel érintkezésre alkalmas rozsdamentes acélból készült.
A füstölő belső elemei könnyen szétszerelhetők, így tisztán tartásuk rendkívül egyszerű.
A készülékhez tartozó két rács lehetővé teszi hús, hal és sajt egyidejű füstölését. A rács akasztókkal van felszerelve, így húshálók is felakaszthatók – rácskaronként kb. 1,3 kg hús –, hogy lógatva lehessen füstölni őket.
A lecsepegő zsírt felfogó speciális tálcának köszönhetően az elkészített ételek nem kapnak keserű ízt.
A fedélbe épített precíz hőmérő megkönnyíti a hőmérséklet ellenőrzését az étel készítése közben.
A termék kizárólag gáztűzhelyeken való használatra készült.
A készlet tartalma:
Használati mód:
Vegye le a készülék fedelét (6). Szórja a forgácsot a tálcára (2), majd helyezze azt a fazék (1) aljára. A forgácsos tálcára tegye a hús füstölésére szolgáló rácsot (3), a rács belsejébe helyezze a csepegtetőtálcát (4) és a hal füstölésére szolgáló rácsot (5). Zárja le az egészet a fedéllel, és helyezze bele a hőmérőt (7) valamint a szellőzőt (8). A szellőzőre húzza rá a csövet (9).
Füstölt árukhoz, pácokhoz, valamint halakhoz és húsokhoz való páclevek receptjeit megtalálja a weboldalunkon: www.browin.pl/przepisnik
A füstölő űrtartalma: 18 L
Maximális töltet: 5 kg hús
Figyelem!
A füstölést legfeljebb kb. 60–80 g forgáccsal kezdje, így elkerülhető az étel elsavanyodása.
Méretek:
rozsdamentes acél fazék:
fedél:
szett:
tál:
rács: