Termékleírás:
1. A tartályok acél fedéllel (a fermentációs cső felszerelésére szolgáló nyílással) és masszív zárófülekkel zárhatók.
2. Minden tartályhoz tartozik egy szilikon tömítés és egy tömítéssel ellátott fermentációs cső.
Anyag:
0,8 mm vastag AISI 201 acél
Használat:
A tartályok ideálisak gyümölcscefre előkészítéséhez, valamint alkalmasak cefre, bor és sör erjesztésére.
Méretek:
1. tartály:
hossz (fogantyúkkal) 59 cm
Ø külső/szélesség 51,2 cm
Ø belső 49,4 cm
magasság 50 cm
2. fedél:
Ø 51,6 cm
magasság 0,4 cm
3. fermentációs cső:
hossz 6 cm
szélesség 2 cm
magasság 17,5 cm
3. készlet:
hossz 59 cm
szélesség 51,6 cm
magasság 65,2 cm.
Figyelem:
A tartály minden használat után karbantartást és szárítást igényel. A gyártó előírásainak be nem tartása a termék károsodásához vezethet, például rozsdásodáshoz, bemaródásokhoz és elszíneződésekhez.
Hogyan gondoskodjunk a rozsdamentes acél termékekről?
A rozsdamentes acél korrózióálló, mivel az ötvözőelemek átlátszó védőréteget képeznek a felületén. Ez a réteg nagyon vékony, ezért ha mechanikusan megsérül, és nem történik meg a megfelelő karbantartás, a felületen bemaródások jelenhetnek meg. Ügyelni kell tehát arra, hogy ne sérüljön meg a korrózióállóságot biztosító réteg, továbbá – az üzemeltetési körülményektől függően – megfelelő karbantartásra és tisztításra van szükség. Kültéri felhasználásnál, különösen, ha az acélt nemcsak szennyeződések érik, hanem esővel vagy hóval is érintkezik, elszíneződések jelenhetnek meg. Ilyen esetben gondoskodni kell a szennyeződések eltávolításáról a termék kellően gyakori tisztításával és alapos karbantartásával. A megfelelő tisztításnak és karbantartásnak köszönhetően a rozsdamentes acél hosszabb ideig megőrzi teljes értékét, még intenzív igénybevétel és különböző időjárási körülmények között is.