Gazdaságos, 20 L űrtartalmú erjesztő tartály, amelyben elkészítheted kedvenc házi italaidat. Fehér, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas műanyagból készült, nagy szilárdság és rugalmasság jellemzi. A tartályok PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, élelmiszerrel való érintkezésre engedélyezettek, és ellenállnak a gyümölcsökből származó csersavakkal való érintkezés okozta elszíneződéseknek. A készletben található nyílásos fedél és a kupakkal ellátott univerzális dugó lehetővé teszik a tartály lezárását vagy a légzsilip elhelyezését. További nyílás saját kezű kifúrása lehetővé teszi egy könyökcső felszerelését és az egymásra helyezett több tartályban történő, egyidejű erjesztést. A kényelmes fogantyú megkönnyíti a tartály mozgatását és szállítását egyik helyről a másikra.
A tartály és a fedél polipropilénből készült, a termék BPA-mentes.
Használat:
A tartály könnyebb kinyitása érdekében billentse meg a fedelet, óvatosan meghúzva a fület, majd helyezzen a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelét, és húzza végig a tartály pereme mentén.
Nem ajánlott a tartályokat dörzsszivaccsal tisztítani, hogy ne karcolódjon a felületük, mivel az a fertőzések melegágyává válhat.
FIGYELEM: Ezeket az edényeket további tömítéssel láthatja el, ha a tartály peremét vékonyan vazelinnel vagy étolajjal bekeni. A cefre elkészítése előtt az erjesztő tartályt alaposan fertőtleníteni kell metabiszulfit segítségével.
A töltet megengedett maximális hőmérséklete: 85°C. A tartályok hőmérséklete töltés előtt legalább 5°C legyen.
A töltet maximális alkoholtartalma: 70%.
A készlet tartalma:
- 20 L-es erjesztő tartály fogantyúval
- nyílással ellátott fedél
- kupakkal ellátott univerzális dugó
A termék méretei:
űrtartalom 20 l
a tartály magassága 33,1 cm
a tartály magassága fedéllel 33,3 cm
a fedél nyílásának Ø-je 1,6 cm
fogantyúval mért hossz 36,5 cm
szélesség 32,5 cm
a tartály belső Ø-je 31,4 cm
Tárolás UV-sugárzás elleni védelemmel
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében az üresen vagy megtöltve lévő tartályokat nem szabad a szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem megoldható, a tartályokat és a fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez például megoldható úgy, hogy a tartályokat és fedeleket tartalmazó raklapokat UV-álló műanyag ponyvával letakarják.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és a fedelek érzékenyek a környezeti hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell tárolni őket. Ez nemcsak a nedvességtől való védelemre szolgál, hanem hatékonyan megelőzi a víz kicsapódását is, ami különösen az offset nyomattal, IML applikációval vagy digitális nyomtatással díszített csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus szer használata ellenére sem zárható ki a porral vagy piszokkal történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő tárolás.