A Pekla - gyógynövényes pácolósó lehetővé teszi, hogy gyorsan és gond nélkül készíts páclevet házi felvágottak és húsok pácolásához és injektálásához. A termék száraz bedörzsöléses pácolásra is alkalmas. A 70 g-os csomag 2 kg húshoz elegendő. A gyógynövényes pácolósó használatával a hús étvágygerjesztően rózsaszín, aromás és rendkívül ízletes marad! Saját pácleved elkészítése még soha nem volt ilyen egyszerű!
Elég a csomag tartalmát 1 L vízben elkeverni és felforralni.
Nedves pácolás receptje 2 kg húshoz:
Öntsd a csomag tartalmát 1 L vízbe és forrald fel. A húst (lehetőleg kb. 1 kg-os darabokban) tedd egy meglehetősen szűk edénybe (cserépedénybe vagy pácoló hordóba), majd kihűlés után öntsd rá az elkészített páclevet. Opcionálisan tehetsz a pácba 1-2 gerezd felaprított fokhagymát. Pácolj 4-8℃ hőmérsékleten 7 napig, ha injektálsz (injektálás nélkül 14 napig), a húst két naponta fordítsd meg. A hús főzésre, füstölésre és sütésre alkalmas.
Finom, házi sült sonka receptje:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Összetevők:
só, fűszerek és gyógynövények 10,3% (koriander, borókabogyó, szegfűbors, majoránna, babérlevél, fekete bors, borsikafű, rozmaring, kakukkfű), gyógynövények 2,6% (majoránna, borsikafű, rozmaring, kakukkfű), nátrium-nitrit 0,5%, csomósodást gátló anyag (kálium-ferrocianid).
Figyelem!
A termék tartalmazhat szezámmagot, zellert, mustárt, glutént, kén-dioxidot, földimogyorót és szóját.
Száraz helyen tárolandó, ne tegye ki közvetlen UV-sugárzásnak.
A termék közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
A csomagolás méretei:
hosszúság 12 cm
szélesség kb. 0,7 cm
magasság 16 cm.