Leszorítókő hordókhoz, kőedényből készült, Ø 15 cm

SZIMBÓLUM: 362115
EAN: 5904816009316

3 111 Ft

Kosárba tesz

3111,43 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 362115
EAN: 5904816009316


Leírás

15 cm átmérőjű leszorítókő, káposzta, uborka savanyításához, illetve pácoláshoz használt edényekhez. 5–10 liter űrtartalmú hordókhoz és fazekakhoz (különösen kőedényekhez) ajánlott.Hasznos minden háztartásban - a leszorítókőideális lefolyását biztosítja a savanyításifolyamatnak káposztánál, uborkáná... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

15 cm átmérőjű leszorítókő, káposzta, uborka savanyításához, illetve pácoláshoz használt edényekhez. 5–10 liter űrtartalmú hordókhoz és fazekakhoz (különösen kőedényekhez) ajánlott.


  • Hasznos minden háztartásban - a leszorítókő ideális lefolyását biztosítja a savanyítási folyamatnak káposztánál, uborkánál és más zöldségeknél, valamint a húsok pácolását
  • Hatékony – mérete és tömege úgy lett megválasztva, hogy a kijelölt űrtartalmú és megfelelő átmérőjű hordóban vagy edényben a töltetet a felöntőlé / képződő lé szintje alatt tartsa.
  • Praktikus és kényelmes használat - a kő két, egymáshoz illeszthető, lyukakkal ellátott félből áll, ami megkönnyíti a lé távozását a savanyítás során, és biztosítja a leszorító egyszerű behelyezését és kivételét, továbbá gyors hozzáférést ad a savanyúsághoz anélkül, hogy a kő mindkét részét ki kellene venni. 
  • Magas minőségű, mázas kőedény - ez az esztétikus leszorítókő kézzel készült kőedényből, 100%-ban természetes anyagból, amely nem lép reakcióba az élelmiszerekkel, és ellenáll a savaknak. További előnye a kőnek a mázas, karcálló felület.
  • Funkcionális - a kő alkalmas a savanyúságok hosszabb távú, biztonságos tárolására is, továbbá a felekben lévő nyílások és az összeillesztéskor kialakuló harmadik, középső nyílás azt is szolgálja, hogy a savanyítás során keletkező lé szabadon elvezethető legyen a leszorító szintje fölé.
  • Könnyű tisztítás és tárolás - a máznak köszönhetően a leszorító minden használat után könnyedén elmosható, szárítás után pedig tárolás közben is egyszerűen tisztán tartható. 


A kő ellenáll a 0–300 °C közötti hőmérsékleteknek.

A termék rendelkezik élelmiszerrel való érintkezésre vonatkozó tanúsítvánnyal. 


Minden, a finom és egészséges házi savanyúságok (valamint a pácolt húskülönlegességek) kedvelője jól tudja, hogy a végeredmény szempontjából mennyire fontos a savanyítás (illetve a pácolás) megfelelő előkészítése és lefolytatása. A megfelelő edényt kiválóan kiegészíti az 100%-ban természetes, élelmiszerrel érintkezésre biztonságos és saválló anyagból készült, méretben jól megválasztott leszorítókő. Az alapanyagot a felöntőlé / keletkező lé szintje alatt tartja, és hosszú időn át segít megőrizni a tartalom legjobb minőségét. Ez a két részből álló, mázas kőedényből készült leszorító ideális megoldás – rendkívül funkcionális és praktikus. A kő két részre osztása többek között azt az előnyt nyújtja, hogy a leszorítót olyan edénybe is be lehet helyezni és onnan kivenni, amelynek nyakátmérője kissé kisebb, mint az összeillesztett kő átmérője. 

A kő mindkét fele rendelkezik egy nyílással, és a követ összeillesztve egy harmadik, középső nyílás is kialakul. Ezek a nyílások (2 cm átmérőjűek) megkönnyítik a leszorító feleinek behelyezését, és szolgálnak arra is, hogy a savanyítás során keletkező lé a kő szintje fölé legyen elvezethető. Egy adag savanyúság kivételéhez elegendő csak a kő egyik részét megemelni. 


A leszorítókő őrzi a tartalom minőségét, aromáját és ízét. A kőedény mázas felülete lehetővé teszi a kő egyszerű tisztán tartását.


Használati útmutató:

A jól elhelyezett leszorítókő úgy terheli meg a zöldségeket, hogy ne jusson hozzájuk levegő. A savanyítás idejére a hordót / edényt biztonságos helyre, szobahőmérsékletű helyiségbe kell állítani. Amikor megindul a tejsavas erjedés, ellenőrizni kell, hogy a zöldségek a képződő lében merülten maradnak-e. Az ilyen feltételek betartásával a savanyúság akár több hónapig is eredményesen tárolható anélkül, hogy a kő alatt penész vagy baktériumok jelennének meg (ahogy ez fából készült leszorító használatakor előfordulhat). 


Vízperemmel ellátott, vízzáras edények használatakor fontos a peremben lévő víz szintjének rendszeres pótlása. Ez segít megelőzni a zár tömítettségének elvesztését. Ha egy kevés étolajat önt a vízperembe, csökkentheti a folyadék elpárolgását. 


Tisztítási és tárolási ajánlások: 


A leszorítókövet kefével és vízzel tisztítsa, tisztítószer használata nélkül. Ne mossa mosogatógépben. 

Szárítás után tárolja, ügyelve arra, hogy a termék ne legyen kitéve törésnek. 


A termék minden egyes darabja kézzel készül, ezért a leszorítókő egyes példányai megjelenésükben és méretükben minimális eltérést mutathatnak. 


Méret:

- Ø 15 cm

- vastagság 2 cm

Tömeg: 860 g


E termék megvásárlásával a kézművességet és a kézi gyártást támogatja; minden egyes termék többletértéket hordoz: az egyediség bizonyos fokát.

Tömeg
0.86 kg

Leszorítókő hordókhoz, kőedényből készült, Ø 15 cm

Leszorítókő hordókhoz, kőedényből készült, Ø 15 cm ['leszorító savanyúságokhoz', ' leszorító hordókhoz', ' kőnehezék hordókhoz', ' leszorító kőedényhez', ' kőnehezék pácoláshoz', ' nehezék savanyúságokhoz', ' leszorító húsok pácolásához', ' mázas kőedény leszorító', ' mázas kőnehezék savanyúságokhoz', ' kőnehezék hordókhoz', ' kőnehezék kőedényben történő savanyításhoz', ' savanyítás', ' természetes leszorítókő', ' kőedény leszorító', ' pácolás', ' házi savanyúságok', ' hogyan savanyítsunk uborkát', ' káposztát', ' a sikeres savanyítás titkai', ' kőedényből készült termékek', ' uborka savanyítása', ' káposzta savanyítása', ' savanyító edények', ' leszorítókő', ' házi tartósítás', ' kerámia leszorító', ' kerámia kőnehezék']
kedvencek

3 111 Ft

3111,43 HUF/db.

Tedd a kosárba