Az Aromatic Bayanus Multicomplex a nemes borélesztők keveréke a bayanus és cerevisiae fajokból, valamint gondosan összeválogatott tápanyagokból, vitaminokból és pektolitikus enzimekből, amellyel egyszerűen készíthetsz bármilyen, markáns aromájú bort.
Abszolút sláger minden borász számára! Az Aromatic Bayanus Multicomplex – már a neve is mutatja – komplex keverék aromában gazdag házi borok elkészítéséhez kedvenc gyümölcseidből.
Gazdag összetételének köszönhetően a keverék a cefrében történő erjesztéshez is kiválóan alkalmas.
Az Aromatic Bayanus Multicomplex használata gyerekjáték! Nem kell azon gondolkodnod, melyik tápanyag lenne a legjobb a borodhoz. Mi már kiválasztottuk helyetted. Elég egyetlen tasakot használni. Minden, ami az erjesztéshez szükséges, benne van.
Az S. bayanus és cerevisiae élesztők gyors erjedést és nagyszerű borbukét biztosítanak. Az ásványi tápanyagok a borélesztők növekedéséhez és a megfelelő erjedéshez szükséges nitrogén és foszfor forrásai, a B1-vitamin pedig erjesztésaktivátorként működik, és kedvezően befolyásolja a bor ízét és aromáját.
A pektoenzim lebontja a gyümölcsökben előforduló pektineket, így könnyebben felszabadul belőlük a lé, és segíti a későbbi derítési folyamatot.
Keverékünkkel akár 50 L bort készíthetsz az általad választott gyümölcsökből. A magas alkoholszintet jól tűrő élesztőknek köszönhetően a házi ital akár 18% alkoholtartalmú is lehet.
Használati utasítás:
Készítsd elő a mustot a választott recept szerint. A tasak tartalmát szórd szét 50 L, 25-30°C hőmérsékletű must felszínén. Hagyd állni fél órát, majd alaposan keverd el. 14-30°C-on erjeszd.
Összetevők: borélesztők: Saccharomyces bayanus (17,5%), Saccharomyces cerevisiae, ammónium-foszfát (V), pektolitikus enzim 1,3% (szacharóz, pektináz [maltodextrin, poligalakturonáz, víz, savanyúságszabályozó: nátrium-citrát, citromsav), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin).
Figyelem!
a csomagot egyetlen beállításhoz használd fel teljes egészében.
Alkohol: 18%
Mennyiség: 50 L-hez
Nettó tömeg: 40 g