Szükséged van egy termékre, amely ideális borok, gyümölcslevek és gyümölcsmustok stabilizálására, valamint borászati vagy sörfőző felszerelések öblítésére? Ez a 10 g-os kálium-metabiszulfit csomag ideális választás!
A kálium-metabiszulfitot széles körben használják a borászati és söriparban. Gátolja a kedvezőtlen mikroflóra fejlődését az erjedésre szánt mustokban. A kálium-metabiszulfit megóvja a bortételeket a fertőzéstől, és megszünteti az úgynevezett vadélesztők jelenlétét.
Kész borokhoz alkalmazva leállítja az erjedést, stabilizálja a színt és a bor derültségét.
A kálium-metabiszulfit kiváló fertőtlenítőszer is, borászati, sörfőző vagy párlatkészítő felszerelések öblítésére. E termék választásával 10 g-os csomagot kapsz, amely elegendő például 100 L must vagy bor stabilizálásához, illetve 2 L víz elkészítéséhez az eszközök öblítésére.
Használat módja:
A felhasználás módjától függően:
1. must stabilizálásához: 1 g 10 L musthoz. A megfelelő adagot oldd fel 50-100 ml vízben, majd add a musthoz és alaposan keverd el.
2. a bor stabilizálásához palackozás előtt: 1 g 10 L borhoz. A megfelelő adagot oldd fel 50-100 ml vízben, majd add a borhoz és alaposan keverd el.
3. eszközök öblítéséhez: 10 g 2 L vízhez. Az így elkészített oldattal öblítsd át a ballonokat, erjesztőtartályokat, palackokat, prést, hordókat, amelyeket előzőleg tisztítószerrel elmostál és vízzel leöblítettél. Kálium-metabiszulfitos öblítés után ne öblítsd le ismét vízzel.
A kálium-metabiszulfit oldata nem tartós, ezért közvetlenül felhasználás előtt kell elkészíteni. Az átöblítést követően az oldat nem alkalmas újbóli felhasználásra. Jellegzetes, erős kénes szaga miatt a termék használata kizárólag jól szellőző helyiségekben javasolt.
Összetevők: kálium-metabiszulfit
Méretek:
Az alábbi méretek a csomagolásra vonatkoznak.