Olyan termékre van szükséged, amely ideális a borok, gyümölcslevek és gyümölcsmustok stabilizálásához? A 100 g-os kálium-metabiszulfit csomag ideális választás lesz!
A kálium-metabiszulfit többek között a bor- és söriparban is széles körben alkalmazott szer. A kálium-metabiszulfit megóvja a mustokat és a borászati erjesztményeket a romlástól. Az erjedés leállítása emellett megóvja a palackokat a felrobbanástól!
Kész borokban alkalmazva leállítja az erjedést, és stabilizálja az italok színét és tisztaságát.
Használati útmutató:
A felhasználás módjától függően:
1) must stabilizálásához: 1 g 10 L musthoz. Az előírt adagot oldd fel 50-100 ml vízben, majd add a musthoz és alaposan keverd el.
2) bor stabilizálásához / az erjedés leállításához a bor palackozása előtt: 1 g 10 L borhoz. Az előírt adagot oldd fel 50 - 100 ml vízben, majd add a borhoz és alaposan keverd el.
A kálium-metabiszulfit oldata nem tartós, ezért közvetlenül a felhasználás előtt kell elkészíteni. Öblítés után az oldat nem alkalmas újbóli felhasználásra. Jellegzetes, erős kénszaga miatt a termék használata kizárólag jól szellőző helyiségekben javasolt.
Tudtad, hogy...?
Ugyanez az anyag kiválóan alkalmas borászati, sörfőző- és lepárlóberendezések öblítésére is. Az ajánlott arány 10 g 2 L vízhez. Az így elkészített oldattal öblíthetők a ballonok, erjesztőedények, palackok, prések és hordók, miután előzőleg tisztítószerrel elmostad és vízzel leöblítetted őket. Kálium-metabiszulfitos öblítés után ne használj újra vizet.
Nézd meg Kálium-metabiszulfit 1 kg berendezések öblítéséhez.
Összetevők: kálium-metabiszulfit E 224.
Méretek:
Az alábbi méretek a csomagolásra vonatkoznak.