A grappa egy olasz szeszes ital, amely kierjedt törkölyből és magokból, a borkészítés melléktermékeiből készül.
Turbo Grappa borkészítő élesztő ideális keverék élesztőből, tápanyagokból és vitaminokból a gyors erjedéshez. Ajánlott gyümölcstörköly erjesztéséhez (alma-, szőlő-, ribizli-, körte- stb.). 7-10 nap alatt 14-18% alkoholtartalom érhető el. A kész ital gyümölcsös aromája hangsúlyosabb lesz.
Lényeges jellemzők:
Használati útmutató:
Készítsen cefrét gyümölcstörkölyből és vízből 1:1 vagy 1:1,5 arányban, a felhasznált gyümölcs fajtájától függően. Az erjedés megkezdése előtt a tasak tartalmát szórja kb. 300 ml, legfeljebb 30°C-os vízbe, alaposan keverje el, és 30 perc múlva öntse a cefréhez. A cukrot összesen 4-5 kg/25L mennyiségben részletekben adja hozzá: felét az erjedés első napján, negyedét 3 nap múlva, a maradékot a folyamat 5. napján. 20-29°C hőmérsékleten, 7-10 nap alatt erjessze a CO2-képződés megszűnéséig, majd a folyadékot fejtse le az üledékről, és végezze el a további feldolgozást, ügyelve a gyümölcsös jegyek megőrzésére.
Összetevők: élesztő, ásványi élesztőtáp, B1-vitamin.
Figyelem: a csomagolást teljes egészében egyetlen cefréhez használja fel.
A csomagolás méretei: