Turbo Koji szeszfőző élesztő, 50 g (cefrézés nélkül!)

SZIMBÓLUM: 403250
EAN: 5904816004564

1 036 Ft

Kosárba tesz

20730,00 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 403250
EAN: 5904816004564


Leírás

Kiváló minőségű párlatélesztő-keverék az Rhizopus oryzae törzzsel és enzimekkel.Eredeti, ázsiaiRhizopus oryzae törzs- segíti a keményítő szacharifikációját.Keményítőalapú nyersanyagokhoz - a keverék liszt, roppantott gabonák (rizs, kukorica, búza) és burgonya* erjesztésére szolgál.Enzimekkel - A Tur... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Kiváló minőségű párlatélesztő-keverék az Rhizopus oryzae törzzsel és enzimekkel.


  • Eredeti, ázsiai Rhizopus oryzae törzs - segíti a keményítő szacharifikációját.
  • Keményítőalapú nyersanyagokhoz - a keverék liszt, roppantott gabonák (rizs, kukorica, búza) és burgonya* erjesztésére szolgál.
  • Enzimekkel - A Turbo Koji olyan termék, amely enzimeket tartalmaz: alfa-amilázt, amely elfolyósítja a keményítőt, valamint glükoamilázt, amely glükózzá bontja a keményítőt.
  • Hideg cefrézés - a Turbo Koji használatával a cefrézést 25-30°C-on végezzük, nem pedig a forró cefrézésnél szokásos 60-70°C-on.
  • Tápanyag hozzáadása nélkül - a keverék nem igényel külön tápanyag-adagolást a cefréhez. Összetétele optimális erjedést biztosít.

 

Turbo Koji élesztő - aktív, szárított párlatélesztő az eredeti ázsiai Rhizopus oryzae törzzsel és enzimekkel - lehetővé teszi a keményítőalapú cefrék erjesztését lisztből, roppantott gabonákból (rizs, kukorica, búza stb.) forró cefrézés nélkül. 

A keverékben található enzimek 30°C-on a keményítőt erjeszthető egyszerű cukrokká bontják, amelyeket az élesztő alkohollá alakít. Olyan egyszerű, mint egy cukorcefre. A keverék nem igényel tápanyag-kiegészítést. Az erjedési idő körülbelül 3 hét.

 

Használat:

A fermentációs edénybe önts 15 L, 45°C-os vizet, szórj bele 7 kg lisztet vagy 7 kg roppantott* gabonát (kukorica, búza, árpa, rozs, rizs stb.), és alaposan keverd el. 


Gabonák esetén javasolt leforrázni őket forrásban lévő vízzel. 


A cefrét egészítsd ki vízzel 25 L-re. Ha az egész massza hőmérséklete 30-35°C között van, szórd a zacskó tartalmát a cefre felszínére. 15 perc múlva keverd meg. Hagyd erjedni 25-38°C-on körülbelül 15 napig.


Tipp:

Minél finomabbra van aprítva az alapanyag, annál hozzáférhetőbb lesz a gabonában lévő keményítő az enzimek számára, amelyek az élesztő által erjeszthető egyszerű cukrokká bontják. 


*Használat burgonyával:

4 kg megmosott burgonyát vágj apró darabokra, és önts rá 6 L forrásban lévő vizet a nem kívánt mikroorganizmusok eltávolítása érdekében (tartsd így addig, amíg a víz hőmérséklete kb. 45°C-ot el nem ér).

Egy másik edénybe önts 3 L vezetékes vizet (20 - 25°C), és keverj el benne 3 kg burgonyakeményítőt.

A 30 L-es edénybe, amelyben az erjesztés zajlik, önts 6 L forrásban lévő vizet, és folyamatos keverés mellett add hozzá az előzőleg hidratált keményítőt, amíg pépszerű állag nem alakul ki.

A leforrázott burgonyát tartalmazó edényből önts le 1-2 L-t (ne öntsd ki!).

A burgonyát turmixold össze, majd az így előkészített alapanyagot tedd át a zselésített keményítőt tartalmazó erjesztőedénybe.

A turmixoláshoz használt edényt öblítsd ki a korábban leöntött vízzel, és öntsd a cefréhez. Keverd össze az egészet. Amikor a cefre hőmérséklete eléri a 30 - 35°C-ot, szórd a cefre felszínére a KOJI tasak teljes tartalmát, és hagyd lefedve 15 percig hidratálódni.

Ezt követően nagyon alaposan keverd át az egész cefrét, majd zárd le szorosan a fedelet, és helyezz bele vízzel töltött erjesztőcsövet.

Az egészet hagyd erjedni 25 - 38°C-on körülbelül 15 napig, sötét helyen.


Tipp:

Az erjedés alacsony hőmérsékleten zajlik, ezért ügyelj arra, hogy a cefre elkészítéséhez használt minden edény és eszköz gondosan fertőtlenítve legyen! 


Figyelem: A cefrék habzani fognak!

Az erjedés első napjaiban javasoljuk a cefrét naponta átkeverni az aljára ülepedő alapanyag miatt.

 

Összetevők: glükoamiláz, párlatélesztő, gombák Rhizopus oryzae 20%, alfa-amiláz


A csomag tartalmát egyetlen adag cefréhez használd fel teljes egészében.



Tömeg
50.0 g

Masa
50.0 G

Na ile litrów
25.0 L

Turbo Koji szeszfőző élesztő, 50 g (cefrézés nélkül!)

Turbo Koji szeszfőző élesztő, 50 g (cefrézés nélkül!) ['Koji élesztő', ' Koji gomba', ' rozsvodka', ' burgonyavodka', ' hideg cefrézés', ' alkoholhoz való élesztő', ' házipárlathoz való élesztő', ' szeszfőző élesztő', ' cefrézés nélkül', ' gabonához való élesztő', ' whiskeyhez', ' whiskyhez való élesztő']
kedvencek

1 036 Ft

20730,00 HUF/kg

Tedd a kosárba