Tölgyforgács – a fa apró részecskéi, amelyek alkoholtartalmú italokhoz adva különleges ízt és aromát kölcsönöznek. A legkiválóbb whiskyk és bourbonok azok, amelyeket hosszú ideig tölgyfahordóban érlelnek. Házi italok készítésekor hasonló aromahatást jóval olcsóbban és gyorsabban érhet el tölgyforgáccsal.
A kiváló minőségű tölgyforgács használata a tölgyfahordók alkalmazásának legjobb alternatívája. A forgácsokkal nemcsak nemes aromát, hanem színt is adhat az italoknak. Ez jóval egyszerűbb és olcsóbb érlelési módszer, mint a hagyományos hordós érlelés. A whiskyje vagy tölgyes párlata a klasszikusokra rímel majd, és nagyszerű élményt nyújt kóstoláskor.
Jellemzők:
Alapanyag: amerikai tölgyfajta
Típus: erősen pörkölt
Adagolás: 2-6 g/1 L

Használat módja:
Adja a tölgyforgácsot a választott italhoz 2-6 g/1 L
alkohol adagban 3-6 hétre. A forgács és az alkohol érintkezésének pontos idejét
érdemes kóstolás alapján egyedileg meghatározni.
Amikor az ital aromaintenzitása megfelelő, távolítsa el a tölgyforgácsot, és élvezze a nemes ízt.
A tölgyforgácsot előzetesen 70%-os alkohollal is felöntheti, néhány napig áztatva, majd a kapott esszenciát ízlés szerint adagolhatja a választott italhoz.
Porada: Alacsonyabb adag és hosszabb macerációs idő alkalmazásával nagyobb íz- és aromamélységet érhet el. Az ital a fa mélyebb szerkezeteibe is behatol, ami gazdagabb ízélményt ad, mint a rövidebb maceráció.
Nettó tömeg: 50 g