Refraktométer, amelyet kifejezetten a mézmust cukorkoncentrációjának mérésére terveztek, Brix-fokban (% Brix) kifejezve.
Használat előtt olvassa el a termékhez mellékelt használati útmutatót - és kövesse az élesség beállítására, a műszer kalibrálására, a minta vizsgálatára, valamint a prizma és a lemez tisztítására vonatkozó ajánlásokat.
Ha házi mézsort készít, és meg szeretné tudni a mézmust cukorkoncentrációját, a refraktométer gyors és egyszerű mérést tesz lehetővé. Az ATC-t, azaz az automatikus hőmérséklet-kompenzációt alkalmazó készülékkialakítás pontos eredményeket biztosít.
A készülék kijelzése a fény törésmutatójának vizsgálatán alapul (egyszerűen fogalmazva – a fény törésének irányváltozásán, miután a mintát a refraktométer prizmájára helyeztük.)
Mérési tartomány: 0~90% a Brix-skálán
Pontosság: +/- 1% Brix
Automatikus hőmérséklet-kompenzáció (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
A készlet tartalma:
A refraktométer elemei: átlátszó lemez, prizma, kalibráló csavar, gumírozott markolat, élességállító gyűrű, okulár