Nemes élesztő - ideális mézborokhoz.
Enovini® Honey egy speciálisan kiválasztott, kiváló keveréke két borélesztő törzsnek, amely nehéz körülmények között és széles hőmérséklet-tartományban is gyors és stabil erjedést biztosít. Ezek a nagyra értékelt "bayanus" élesztők fokozottan tolerálják a magas cukor- és alkoholszinteket, ennek köszönhetően kiválóan beválnak házi mézbor készítéséhez
Lényeges jellemzők:
Használati utasítás:
Az élesztőt nem szükséges előzetesen felszaporítani. A tasak tartalmát keverd el 100 ml felforralt és 30°C-ra lehűtött vízben. A keveréket hagyd állni 20 percig, ezután öntsd a mézmustot tartalmazó ballonba. Adj hozzá B1-vitamint tartalmazó élesztőtápot, 4,5-11 g mennyiségben 10-25 L musthoz. A must savfokának növeléséhez javasolt a Kwasomix savszabályzó hozzáadása 15-30 g 10-25 L mézmusthoz.
Összetevők:
borélesztő Saccharomyces bayanus, emulgeálószer: szorbit-monostearát.
Figyelem!
Az erjedési folyamat optimális lefolyásához ajánlott a B1 Élesztőtáp (401010) hozzáadása. A must savfokának emelésére javasolt a Kwasomix savszabályzó (401820) hozzáadása.
Minőségét megőrzi: a lejárati idő és a gyártási tételszám a hegesztésen található. Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó. Termék csak enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
A csomagolás méretei: