TERMÉK NEM ELÉRHETŐ
A polskie chmielone egy erősen komlózott lager variációja. Ezt a stílust határozott, nemes komlóaroma jellemzi, amelyet gyógynövényes-virágos jegyek, markáns fűszeres és enyhén teás tónusok emelnek ki. Ajánlat minden erősen komlózott, világos sör kedvelőinek.
Készítsd el feltétlenül a saját polskie chmielone sörödet, és élvezd az ízét!
A polskie chmielone sör rendkívül hasonlít a cseh pils sörökhöz, és hozzájuk hasonlóan frissítő, baráti társasághoz ideális sörtípus. A készlethez adott Lubelski komló lengyel, nemes komlófajta, amelyet gyakran használnak a kereskedelmi sörfőzdék.
Pontosan 20 L ilyen sört készíthetsz el egyszerűen a polskie chmielone készletünkkel.
Feltétlenül próbáld ki ezt a sört, amelyet komlós keserűség, valamint virágos, gyógynövényes és földes aromák jellemeznek. Biztosan elnyeri tetszésed az íze, és az ára is alacsonyabb a hasonló kraft sörökhöz képest.
A Coopers sörök a legmagasabb alapanyag-minőséget és a jól sikerült sör garanciáját jelentik. Ne várj, próbáld ki!
A polskie chmielone sör gyakorlatilag mindenféle étellel párosítható, különösen jól illik a lengyel konyhához és a sertéshúsos fogásokhoz.
Ajánlott felszolgálás: magas talpas pohár vagy vastag falú korsó.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C.
Kivonattartalom: kb. 12 °Blg
Maximális alkoholtartalom: 4,5%
Komlózás/keserűség (IBU): 33
A sör színe: szalmasárgától aranyig.
Recept a polskie chmielone sörhöz:
1. A sörfőző felszerelést alaposan öblítsd át OXI Turbo használatával.
2. Önts egy pohárba kb. 28°C-os vizet, majd add hozzá a doboz műanyag teteje alatt található élesztőt. Az egészet 15 percig hidratáld.
3. Távolítsd el a dobozról az útmutatót, majd tedd forró vízbe kb. 10 percre.
4. Önts egy lábasba kb. 2 L vizet, majd forrald fel.
5. Öntsd a doboz tartalmát a vízbe, adj hozzá 1 kg glükózt, és alaposan keverd el, amíg minden fel nem oldódik.
6. Az átöblített erjesztőedénybe önts 2 L hideg vizet és a lábas tartalmát, majd töltsd fel vízzel 20 L térfogatra.
7. Állítsd be a keverék hőmérsékletét 18-20°C-ra, majd add hozzá a hidratált élesztőt, és erőteljesen keverd meg.
8. Zárd le légmentesen az edényt, és szereld be az erjesztőcsövet*.
Vízszintes vagy könyökös erjesztőcsövet ajánlunk, amely lehetővé teszi az erjesztőedény magasságának csökkentését, így könnyebben elhelyezheted polcokon, állványon, illetve egymásra is teheted őket.
9. Az erjesztést kb. 14 napig, szobahőmérsékleten végezd.
10. A komlózsákot 10 percig forrald vízben, tedd bele a komlós tasak tartalmát, majd a komlóval teli zsákot helyezd az erjesztőedényben lévő sörbe 3 napra.
11. Ezt követően a sört fejtsd le az üledék fölül és palackozd. Minden 0,5 L-es palackhoz adj 1 Coopers Carbonation Drops tablettát vagy 2,5 g cukrot, majd zárd le koronazárral. A palackokat tedd sötét, meleg helyre.
12. 2 hét múlva a sör fogyasztható. Egészségedre!
A készlet tartalma:
- hermetikusan lezárt, komlózott Lager malátakivonat, 1,7 kg, valamint egy tasak sörélesztő,
- 1 kg glükóz,
- 30 g Lubelski komló,
- szűrőzsák,
- sörkészítési útmutató.