Mától a dugózás igazi élmény lesz, köszönhetően a 100 darabos, természetes agglomerált parafadugó-készletnek. A dugók természetes parafa összezúzásával készülnek, majd 23 x 18 mm méretű kúpos formára préselik őket.
Készítesz saját házi borokat? Ügyelsz rá, hogy a palackozás folyamata gondosan, minden óvintézkedést betartva történjen? Mától a dugózás élmény lesz a 100 darabos, természetes agglomerált parafadugó-készletnek köszönhetően. A dugók természetes parafa összezúzásával készülnek, majd 23 x 18 mm méretű kúpos formára alakítják őket. Például kézi dugózó használatával a min. 17 mm átmérőjű palackokat is ledugózhatod velük. A kúpos forma lehetővé teszi a már felbontott boros palackok kényelmes visszazárását is, a maximális tömítettség megőrzése mellett! A kúpos dugókat különösen az olyan palackok lezárásához ajánljuk, amelyek tartalma gyors fogyasztásra szánt.
Használat:
Minden parafadugót megfelelően elő kell készíteni a dugózáshoz. Ennek elmulasztása a dugók vagy a dugózó károsodásához vezethet. Otthoni körülmények között elég a dugókat kb. 3 percre forró vízbe meríteni, vagy fedő alatt a forrásban lévő víz fölé helyezni. Így rugalmasabbak lesznek, ami megkönnyíti a palackok lezárását.
Figyelem:
Ne feledjük, hogy a dugókat nem szabad túl hosszú ideig „nedvesíteni”, mert ez károsodásukat okozhatja. A lezárást követően az üvegeket legalább egy napig függőleges helyzetben kell tartani. Ez lehetővé teszi, hogy a dugó illeszkedjen az üveg nyakának belső falához. Ezt követően az üvegeket vízszintes helyzetbe tesszük, ami megakadályozza a dugó kiszáradását (a bor „nedvesen tartja” a dugót), és biztosítja a megfelelő gázcserét az üveg belseje és a környezet között. Két-három nap elteltével ellenőrizd, hogy a dugók nem szivárognak-e. Ha szivárgást észlelsz, a dugót ki kell cserélni egy újra.
Ajánlott dugózók: