Az éger–bükk füstölő faforgács kiválóan alkalmas füstöléshez és grillezéshez. Az égő forgácsok füstje áthatja az ételt, megfelelő aromát és aranybarna színt adva neki.
A termék jellemzői:
Többet a faforgácsról megtudhatsz a blogcikkünkből Válassz faforgácsot, és készíts füstöt!
Használati útmutató:
Grillezés: A parázsló faszén köré körülbelül 2 cm vastag rétegben terítsünk forgácsot – ne tegyük közvetlenül a tűzre, mert azonnal elég. A rácsra helyezett ételek után azonnal fedjük le a grillt a fedelével.
Grillezési idő - 10–30 perc (az elkészítendő hús méretétől és típusától függően).
Füstölés: Az általunk használt füstölő típusától függően a forgácsot a kifejezetten erre a célra szolgáló tálcára helyezzük, vagy a tűztér köré – ne tegyük közvetlenül a hőforrásra, mert azonnal elég.
A forgácsot száraz, hűvös helyen tároljuk.
Kínálatunkban elérhető füstölő faforgácsaink pozitív szakvéleménnyel rendelkeznek a Hús- és Zsiradékipari Intézettől, az Állami Higiéniai Intézettől és az Állami Közegészségügyi Intézettől.