A prés kiváló minőségű rozsdamentes acélból, közönséges acélból és alumíniumból készül. Rendkívül masszív és funkcionális, hosszú éveken át szolgál.
A préskosár nyílásain át távozó lé nem fröcsköl; ezt az a védőburkolat akadályozza meg, amelybe a kosár be van helyezve.
Felhasználás:
- a keretes prés előzetesen előkészített gyümölcsökből (felaprított és Pektoenzimmel macerált, vagy előerjesztett) történő lékinyerésre szolgál, pl. almából, szőlőből, szilvából, meggyből, ribiszkéből és sok más, a lengyel piacon elérhető gyümölcsből.
- kiváló lékinyeréshez pl.: savanyú káposztából vagy paradicsomból.
- sajtkészítéshez is felhasználható.
A megfelelően előkészített gyümölcsöt helyezze a zsákba, és kezdje meg a prés első meghúzását. Húzza a présdugattyút addig, amíg a lé meg nem indul. Ekkor hagyja abba a húzást, majd folytassa, amikor a lé folyása megszűnik. Ismételje a műveletet a gyümölcs teljes kipréseléséig, a prést azonban ne erőltesse. A kinyomott gyümölcsöt távolítsa el a zsákból, és a zsákot alaposan öblítse ki.
A préskosár méretei:
belső Ø 20 cm
magasság 16,3 cm
Az anyagok, amelyekből a prés készült:
présdob - rozsdamentes acél
nyomócsavar és rudak - acél
talp és présdugattyú - alumíniumöntvény