Házi borkészítés: a musthoz szükséges lé préselése és a folyadék viszkozitásának csökkentése, ami segíti a derülést, valamint italokhoz való lépréselés még soha nem volt ilyen egyszerű! A pektoenzim egy enzimkészítmény, amely a gyümölcsök szerkezetének fellazításával megkönnyíti a lé kinyerését, ami a későbbi szakaszokban a folyadék jó derülését is elősegíti. Egy 10 ml-es csomag kb. 50 kg gyümölcshöz elegendő – ugyanakkor nem kell az egész csomagot egyszerre felhasználnod! A termék előnye, hogy szobahőmérsékleten tárolva a teljes szavatossági idő alatt megőrzi aktivitását, amit a kényelmes, zárható fiolás csomagolás is elősegít. A pektoenzim használata rendkívül egyszerű, az eredmények pedig felülmúlják várakozásaidat! Élvezd a tiszta színű, ízben és illatban gazdag bort, és használd fel a gyümölcsöt 100%-ban, anélkül, hogy a bennük lévő értékes lé kárba vesszen! A pektoenzim lebontja a gyümölcsökben található pektineket, ezáltal csökkenti a folyadék viszkozitását, és kedvezően hat az erjedés utáni derítési folyamatra.
Használati útmutató:
A felaprított gyümölcsöket öntsd le kis mennyiségű vízzel (10 kg gyümölcsre 1–2 l), bogyósok esetén 40°C-os, almához, körtéhez, szilvához és birshez 80°C-os vízzel. Amikor a gyümölcstömeg hőmérséklete 40°C-ra csökken, add hozzá a szobahőmérsékletű 100 ml vízben feloldott pektoenzimet. Alaposan keverd össze, fedd le, és hűvös helyen hagyd állni 9–15 órán át. Ezután préseld ki a levet.
Összetevők:
pektolitikus enzim
Méretek:
Az alábbi méretek a csomagolásra vonatkoznak.