„Hobbim: HÁZI BOR KÉSZÍTÉSE” – a könyv angol nyelvű kiadása
A bor – akárcsak a zene, az irodalom vagy a színház – olyan különleges élményeket és érzelmeket nyújt, amelyek felkorbácsolják vagy megnyugtatják az érzékeket, megmozgatják a képzeletet és elősegítik az egzisztenciális elmélkedést.
A bor hidat ver a generációk között, megkönnyíti a kapcsolatteremtést és a társas kapcsolatok elmélyítését.
Az új, a nehezebb termesztési feltételekhez alkalmazkodott szőlőfajták alkalmazásának köszönhetően különböző régiókban – köztük a hűvösebb klímájúakban is – gyönyörű, nagy szőlőültetvények, valamint kisebb, ugyanolyan bájos, házikertekben telepített kis ültetvények jönnek létre. A táj csodálatos elemei a gyümölcsösök is, ahol az évszakok örök ritmusában érnek be a bőségükkel csábító gyümölcsök – kiváló alapanyagként szolgálva borok és ciderek készítéséhez is.
Ez a kézikönyv a mikroléptékben tevékenykedő hobbiborászoknak szól. Az ő igényeikre gondolva bemutatja a legfontosabb borászati alapanyagokat, a vinifikáció folyamatának egymást követő szakaszait, valamint a bor érlelése alatti gondozás alapelveit.
Használjuk a mellékelt recepteket, és alkossunk érdekes, jó italokat, hogy élvezhessük azokat az egyedülálló élményeket, amelyeket a saját házi pincénkből származó bor, cider vagy mézsör kóstolása nyújt.
dr. mérn. EWA KWAPISZ – biotechnológus, menedzser és volt egyetemi oktató, az enzimek és szerves savak előállítására specializálódva, a borélesztő és tápanyagok gyártására szolgáló technológiai sor társalkotója, szenvedélyes szakember, nagy tapasztalattal az enológiai folyamatok tökéletesítésében.
Nem túlzás azt állítani, hogy a bor a világ legnemesebb élénkítő itala – olyan, amely életmódunk és tágabb értelemben vett kultúránk elválaszthatatlan részévé vált. Akárcsak a zene, az irodalom és a színház, különleges élményeket és érzelmeket ad, amelyek felkorbácsolják vagy megnyugtatják az érzékeket, megmozgatják a képzeletet és elősegítik az egzisztenciális elmélkedést.
Az új, a nehezebb termesztési feltételekhez alkalmazkodott szőlőfajták használatának köszönhetően különböző régiókban – beleértve a hűvösebb éghajlatúakat is – gyönyörű, nagy szőlőültetvények, valamint kisebb, de ugyanolyan bájos, a hátsó kertekben telepített ültetvények jelentek meg. A táj másik csodálatos elemei a gyümölcsösök, ahol az évszakok örök ritmusa szerint érnek a bőségükkel csábító gyümölcsök, amelyek kiváló alapanyagot adnak borokhoz és ciderekhez.
Ez a kézikönyv a nagyon kis léptékben dolgozó amatőr borászoknak szól. Az ő igényeikre gondolva ismerteti a legfontosabb borászati alapanyagokat, a vinifikáció folyamatának egymást követő szakaszait és a bor érlelése alatti gondozás alapelveit.
Használjuk a mellékelt recepteket, és készítsünk jó és érdekes italokat, hogy élvezhessük azokat az egyedülálló élményeket, amelyeket a saját pincénkből származó bor, cider vagy mézsör kóstolása nyújt.
EWA KWAPISZ, BEng, MSc – biotechnológus, menedzser és volt egyetemi oktató, aki enzimek és szerves savak előállítására szakosodott, a borélesztő és tápanyagok előállítására szolgáló gyártósor társalkotója, lelkes szakember, nagy tapasztalattal az enológiai folyamatok fejlesztésében.