Az igazi olasz pizzát fatüzelésű kőkemencében sütik. Otthoni körülmények között ez nehéz lehet. Ha azonban van pizzaköved, néhány perc alatt a saját sütőben is elkészítheted a finom pizzát, amely semmiben sem marad el a legjobb éttermekben kaphatótól.A pizzakő olyan termék, amelynek köszönhetően a p... több >
Az igazi olasz pizzát fatüzelésű kőkemencében sütik. Otthoni körülmények között ez nehéz lehet. Ha azonban van pizzaköved, néhány perc alatt a saját sütőben is elkészítheted a finom pizzát, amely semmiben sem marad el a legjobb éttermekben kaphatótól.
A pizzakő olyan termék, amelynek köszönhetően a pizza és a pékáruk egyenletesen sülnek át és ropogósak lesznek. Lerövidíti a sütési időt, és jelentősen befolyásolja a tészta ízét. A kő anyaga kiváló minőségű, rendkívül strapabíró kerámia, amely nagyon ellenáll a magas hőmérsékletnek és a mechanikai sérüléseknek. Biztos lehetsz benne, hogy a használati útmutató betartása mellett hosszú éveken át szolgál.
A pizzakő örömet szerez a főzés és sütés szerelmeseinek, különösen az olasz konyha híveinek. Remekül beválik eredeti ajándékként születésnapra, ünnepekre, anyák vagy apák napjára.
Pizzához és pékárukhoz - a termék kiválóan alkalmas tökéletes pizza, valamint kenyér és zsemle sütésére. Kordieritből készült.
Kényelmesebb és gyorsabb sütés - a kő használata lerövidíti az időt és megkönnyíti a sütés folyamatát.
Ropogós tészta - a kő egyenletesen oszlatja el a hőt és elnyeli a tészta nedvességét, így az azon sütött pizza olyan, mint a legjobb pizzériákban.
Rendkívül tartós - a pizzakövekhez használt kerámia nagyon ellenálló a magas hőmérséklettel szemben, a használati utasítás betartásával hosszú éveken át szolgál.
Ideális ajándék - a színes, mutatós doboz, amelybe a pizzakő csomagolva van, nagyszerű választássá teszi ajándéknak, különféle alkalmakra.
Használat:
A pizzakövet tedd a hideg sütőbe, majd fokozatosan melegítsd fel (kb. 1/2 - 1 órával a tervezett sütés előtt). A követ legfeljebb 290°C-ra lehet felmelegíteni.
Az előkészített pizzát helyezd az előmelegített kőre - ehhez javasoljuk, hogy liszttel meghintett fa pizzalapátról csúsztasd rá. A pizza sütésének ajánlott hőmérséklete 190-240°C, kb. 7-12 percig, ízléstől függően.
Figyelem! A kő magas hőmérsékletre hevül, közvetlen érintése égési sérülést okozhat. A felhevített kő és a fagyasztott élelmiszer érintkezése a kő megrepedését okozhatja.
Sütés után a pizzát fa lapáttal vedd ki, vagy csúsztasd tányérra.
A követ a sütőben kell hagyni, amíg teljesen, magától ki nem hűl.
Lehűlés után óvatosan kapard le az esetleges maradékokat, vagy mosd le a követ folyó víz alatt.
Mosás és tisztítás:
A pizzakő helyes használata mellett a tisztán tartása nem okoz problémát. A megfelelően magas hőmérséklet megakadályozza, hogy a tészta rátapadjon a kőre, így időt takarít meg az esetleges tisztításnál.
Megjegyzések:
Első használat előtt a követ folyó víz alatt mosd le, vagy töröld át egy kendővel.
A követ mindig hideg sütőbe tedd, majd fokozatosan melegítsd fel (különben hősokkot okozunk és megsérül a kő).
Kerüld a hősokkot. A felhevített kőre tilos fagyasztott élelmiszert tenni. A forró követ nem szabad hideg vízzel hűteni, hagyni kell, hogy magától kihűljön.
A kő nem mosható mosogatógépben.
Tisztítószerek használata nem ajánlott.
A használat során a kövön megjelenő elszíneződések természetes folyamatot jelentenek.