Univerzális bogrács - magas minőségű öntöttvas edény lábakkal, háromlábra akasztható füllel, fedővel és a fedél felemelésére szolgáló fogantyúval. Az edényt a tűzrakóhelyre lehet állítani, a fedő pedig serpenyőként használható.
Rendkívül hasznos és egyben mutatós öntöttvas bogrács - edény lábakkal, háromlábra akasztható füllel, fedővel és a fedél felemelésére szolgáló fogantyúval. Az edényt a tűzrakóhelyre lehet állítani, a fedő pedig serpenyőként használható. A fogantyú felvastagított, ami kényelmes fedélemelést biztosít.
E sokoldalú felhasználásnak köszönhetően a bogrács kiválóan beválik szabadtéri főzéshez és sütéshez - a kertben vagy a telken, különösen tűzrakóhellyel és háromlábbal használva. Táborozáskor pedig finom egytálételeket készíthet vele a tűz fölött.
Az edény nagy űrtartalma lehetővé teszi vonzó családi fogások és bőséges adagok készítését baráti társaság számára.
A bogrács lapos fedőjét izzó parázzsal be lehet teríteni, így az ételek főzése vagy a kenyérsütés egyenletesebben zajlik.
Az edény űrtartalma: 9 L
A fedő űrtartalma: 3 L
Anyag: öntöttvas
Fő méretek:
Az öntöttvas hagyományos, kiváló anyag, amelynek köszönhetően a tűzön készült ételek különleges íz- és illatvilágot kapnak, és több, az egészségre kedvező értéket is megőriznek. Annak érdekében, hogy az öntöttvas edények a lehető legjobban és leghosszabb ideig szolgáljanak, be kell tartani bizonyos szabályokat.
Használat:
Első használat előtt az öntöttvas bográcsot be kell égetni. Ehhez kenje be a bográcsot olajjal, töltse meg vízzel, és helyezze a lobogó tűzre; zárja le, és főzze kb. 30 percig. Ezt követően hagyja a bográcsot kihűlni, közben pedig óvatosan törölje át a falát forró vízzel, egy botra erősített törlőkendővel vagy fakanállal (Figyelem! A bogrács nagyon forró lesz!). Másik módszerként öntsön bele 1 L olajat, és 30 percig égesse be. A folyamat során az olaj elszíneződik. Figyelem! Ennél a módszernél a beégetés során ne töltsön hozzá több olajat vagy vizet! A beégetési folyamatot folyamatosan ellenőrizni kell, és a bográcsot nem szabad felügyelet nélkül hagyni, mert az olaj kifolyhat és meggyulladhat.
Az edény helyes karbantartása érdekében minden használat előtt és után alaposan meg kell tisztítani, és egy teáskanál étolajat el kell oszlatni a belső felületén. Az üres edényt nem szabad hőforrásra tenni, és nem ajánlott az edény hőmérsékletét hirtelen megváltoztatni. Az öntöttvas nagyon érzékeny a nagy hőmérséklet-különbségekre.
Az edényt fokozatosan kell felmelegíteni - ha a hőmérséklet túl magas, az öntöttvas rideggé válik és megrepedhet. A felhevített öntöttvasat nem szabad hideg vízzel leönteni. Ez hősokkot okoz, és a bogrács megreped. Mosásához sem javasoljuk tisztítószerek használatát – az öntöttvasat a legjobb tiszta vízzel mosni. Nehezebben eltávolítható szennyeződések, rozsdanyomok vagy odaégett maradványok esetén homok vagy só használata is megengedett, ami segít az eltávolításukban.
Figyelem! Az öntöttvas edény kizárólag ételek elkészítésére szolgál. Ne tárolja benne az elkészült ételeket!