A gulyás, a vadhús és a zöldségek elkészítése többé nem jelent problémát! Fedezd fel a sütésre alkalmas öntöttvas edényt, amely lehetővé teszi ízletes és aromás ételek elkészítését minden típusű tűzhelyen, valamint sütőben! Ezzel az öntöttvas edénnyel gyorsan elkészíthetsz sok finom, sült ételt, megőrizve azok tápértékét. A masszív és tartós öntöttvas, amelyből az egész edény a fedővel együtt készült, egyenletesen oszlatja el a hőt és megfelelően hosszú ideig megtartja, így az ételek még jóval a tálalás után is melegen maradnak a vendégasztalon! Az 5,5 L-es űrtartalom lehetővé teszi, hogy igazán bőséges adagot készíts az egész családnak és a barátoknak, a megfelelő karbantartás pedig hosszú időn át biztosítja az edény használhatóságát. Az edény nem szívja magába a nedvességet, és ellenáll a magas hőmérsékletnek. Figyelem! A termék használata előtt olvasd el a használati útmutatót, és kövesd az abban megadott lépéseket.
HASZNÁLAT MÓDJA
Első használat:
Minden használat után:
Az edény nem megfelelő karbantartása a rozsdásodásához vezethet.
Ezt okozhatja a hosszan tartó áztatás, a ki nem szárított öntöttvas edények szekrényben való tárolása, illetve a savas ételek bennük történő tárolása. Az öntöttvas edényekről a rozsdanyomokat drótszivaccsal vagy szódabikarbónával távolítsd el - súrold az edény felületét addig, amíg minden rozsdanyom el nem tűnik, attól nem kell tartanod, hogy az edény megsérül. Ezt követően ismételd meg az „Első használat” pontban leírt lépéseket.
Figyelem!
Használat előtt és után az edényt alaposan mosd el, szárítsd meg és zsírozd be - egy teáskanál étolajat oszlass el a belső felületén. Üres edényt ne hagyj lángon vagy hőforráson. Az öntöttvas érzékeny a hirtelen hőmérséklet-változásokra, ezért az edényt fokozatosan melegítsd fel, hogy megelőzd a repedést. Ügyelj arra, hogy tárolás közben se tedd ki hirtelen hőmérséklet-változásnak.
A felhevített edényt ne öntsd le hideg vízzel = így megóvhatod az öntöttvasat a maradandó károsodástól.
A termék nem mosható mosogatógépben.