Gazdaságos, 15 l-es erjesztő vödör, amelyben elkészítheti kedvenc házi italait. Fehér, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas műanyagból készült, nagy szilárdsággal és rugalmassággal. A vödrök PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely engedélyezi az élelmiszerekkel való érintkezést, és ellenállnak a gyümölcsökből származó tanninokkal való érintkezés okozta elszíneződéseknek. A nyílással ellátott fedél és az univerzális, kupakos dugó lehetővé teszi a tartály lezárását vagy erjesztőcső elhelyezését. Egy további nyílás önálló kifúrása lehetővé teszi könyökös cső felszerelését és az erjesztést több, egymásra helyezett tartályban egyidejűleg. A vödör kényelmes fogantyúja megkönnyíti az egyik helyről a másikra történő áthelyezést és szállítást. A skálát és a házi bor, sör, valamint húskészítmények elkészítésére vonatkozó tanácsokat tartalmazó felirat lehetővé teszi a cefre mennyiségének ellenőrzését, és megkönnyíti a házi finomságok készítését.
A vödör és a fedél polipropilénből készült, a termék BPA-mentes.
Használat:
A vödör könnyebb kinyitásához emelje meg enyhén a fedelet a fogantyúnál fogva, illesszen a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelét, majd húzza végig a tartály pereme körül.
Nem ajánlott a tartályokat dörzsszivaccsal tisztítani, hogy elkerülje a felület karcolását, ami a szennyeződések és fertőzések melegágya lehet.
A csap felszerelésekor a tömítést a tartály külső oldalára kell helyezni. Ez biztosítja a teljes tömítettséget.
Figyelem!
Ezeket az edényeket tovább lehet tömíteni a tartály peremének vazelinnal vagy étolajjal történő bekenésével. A cefre elkészítése előtt az erjesztő vödröt alaposan fertőtleníteni kell metabiszulfit segítségével.
A belehelyezett anyag maximálisan megengedett hőmérséklete: 85°C. A tartályok hőmérséklete töltés előtt legalább 5°C legyen.
A töltet maximális alkoholtartalma: 70%.
Termék méretei:
Tárolás UV-védelemmel
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében az üres vagy megtöltött tartályokat nem szabad szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez történhet például úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel megrakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával takarjuk le.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell tárolni őket. Ez nemcsak a nedvesség elleni védelemre szolgál, hanem hatékonyan megakadályozza a páralecsapódást is, amely különösen az ofszet nyomattal, IML alkalmazással vagy digitális nyomtatással díszített csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus szer alkalmazása ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő tárolás.