15 L-es fehér erjesztőtartály forgó csappal és fedéllel - skála, sör, bor és cukorcefrék erjesztéséhez
Gazdaságos, komplett készlet, amelyben elkészítheti kedvenc házi italait. A 15 L-es tartály fehér, élelmiszerrel érintkezésre szánt műanyagból készült, amely nagy szilárdságú és rugalmas. A tartályok PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely engedélyezi az élelmiszerrel való érintkezést, és ellenállnak a gyümölcsökből származó tanninok okozta elszíneződésnek. A készletben található, nyílással ellátott fedél és az univerzális, kupakkal ellátott dugó lehetővé teszi a tartály lezárását vagy az erjesztőcső behelyezését. További nyílás saját fúrásával könyökcső is felszerelhető, így több, egymásra helyezett tartályban egyszerre végezhető az erjesztés. A tartály fogantyúval van felszerelve, amely megkönnyíti a hordozását.
A tartály és a fedél polipropilénből készült, a termék BPA-mentes.
Használat:
A tartály könnyebb kinyitásához hajtsa fel a fedelet, finoman meghúzva a fület, csúsztasson a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelet, majd húzza végig a tartály pereme mentén. Nem ajánlott a tartályokat dörzsszivaccsal tisztítani, hogy ne karcolódjon a felületük, mert az a szennyeződés és fertőzés gócpontjává válhat.
A csap tartályra szerelésekor a tömítést a tartály külső oldalára kell helyezni. Ez teljes tömítettséget biztosít.
FIGYELEM: Az edények tömítettsége fokozható, ha a tartály peremét vazelinnel vagy étolajjal bekeni. Az erjeszték elkészítése előtt a fermentációs tartályt metabiszulfit segítségével alaposan fertőtleníteni kell.
A betöltött anyag megengedett maximális hőmérséklete: 85°C.
A tartályok hőmérséklete töltés előtt minimum 5°C legyen.
A töltet maximális alkoholtartalma: 50%.
A készlet tartalma:
Termékméretek:
UV-sugárzástól védett tárolás
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében a tartályokat, akár üresek, akár töltöttek, nem szabad szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez történhet például úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel rakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával takarjuk le.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvességtől védi őket, hanem hatékonyan megelőzi a páralecsapódást is, amely különösen az ofszetnyomattal, IML applikációval vagy digitális nyomattal díszített csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus szer alkalmazása ellenére sem zárható ki a porral vagy szennnyel történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő tárolás.