Gazdaságos, komplett készlet, amellyel elkészítheted kedvenc házi italaidat. A 30 l űrtartalmú edény élelmiszerrel érintkezésre alkalmas, átlátszó műanyagból készült, amely nagy szilárdságú és rugalmas. Az edények PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek élelmiszerrel való érintkezéshez, és ellenállnak a gyümölcsökből származó csersavakkal való érintkezés okozta elszíneződésnek. Az edény színe nem véletlen, mivel bármely más színű műanyag az erjedés során keletkező alkohol hatására kifakulhat, aminek következtében mérgező színezékek oldódhatnak be a borba. A készletben található nyílásos fedél és az univerzális dugó zárókupakkal lehetővé teszik az edény lezárását vagy erjesztőcső elhelyezését. Egy további nyílás saját kezű kifúrása pedig lehetővé teszi könyökös erjesztőcső felszerelését, és az erjesztést több, egymásra helyezett edényben egyidejűleg.
Az edény és a fedél polipropilénből készült, BPA-mentes termék.
Használat:
A könnyebb nyitás érdekében enyhén meg kell emelni a fedelet a fogantyúnál fogva, a keletkező résbe például egy kiskanál nyelét be kell csúsztatni, majd körbevezetni az edény pereme mentén.
Nem ajánlott az edényeket dörzsszivaccsal tisztítani, hogy ne karcolódjon a felületük, ami a fertőzések melegágya lehet.
A csap edényre szerelésekor a tömítést az edény külső oldalára kell helyezni. Ez biztosítja a teljes tömítettséget.
FIGYELEM: Ezek az edények tovább tömíthetők az edény peremének vazelinnel vagy étolajjal való bekenésével. A cefre elkészítése előtt az erjesztő edényt piroszulfit segítségével alaposan fertőtleníteni kell.
Megengedett maximális betöltési hőmérséklet: 85°C.
A tartályok hőmérséklete töltés előtt legalább 5°C legyen.
A betöltött anyag maximális alkoholtartalma: 50%.
A készlet tartalma:
A termék méretei:
UV-sugárzás elleni védelemmel történő tárolás
Az UV-sugárzás okozta károk megelőzése érdekében az üres vagy megtöltött edényeket nem szabad a szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, az edényeket és fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez történhet például az edényekkel és fedelekkel megrakott raklapok UV-álló műanyag ponyvával való letakarásával.
Üres edények tárolása
Mivel az edények és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvességtől védi őket, hanem hatékonyan megelőzi a páralecsapódást is, amely különösen az ofszetnyomással, IML alkalmazással vagy digitális nyomtatással dekorált csomagolásokat teheti tönkre. Ezenkívül az antisztatikus szer használata ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő raktározás.