Erjesztő tartály 30 L most egy különleges, bővített szettben! A kiegészítő elemeknek köszönhetően még könnyebben és kényelmesebben készítheted el kedvenc házi italaidat. Élj a lehetőséggel még ma!
Az egészet felhasználhatod házi savanyúságok készítéséhez is.
Az erjesztő tartály rendelkezik PZH tanúsítvánnyal, amely engedélyezi az élelmiszerekkel való érintkezést.A termék polipropilénből készült, BPA-mentes.
Most bővített szett: tartály cső számára kialakított kiegészítő oldalsó nyílással, két zárókupakos erjesztődugóval, leeresztőcsappal és két törhetetlen erjesztőcsővel: oldalsóval és vízszintessel.
Ezzel a praktikus, komplett szettel könnyedén elkészítheted kedvenc házi italaidat, szükség esetén pedig savanyúságokat is. A 30 L űrtartalmú tartály tejszerű, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas műanyagból készül. A tartály nagy szilárdságú, megfelelően rugalmas, és ellenáll a gyümölcsökből származó csersavak okozta elszíneződésnek.
Az erjesztőcső lehetővé teszi az erjedés során keletkező szén-dioxid (CO2) szabályozott távozását, és hatékonyan védi az erjesztendő alapot az oxigénnel való érintkezéstől, valamint a nemkívánatos ecetmuslicáktól, más rovaroktól és a baktériumoktól.
A tartályon található kiegészítő oldalsó nyílás lehetővé teszi a szögben álló erjesztőcső felszerelését, és például az erjesztés párhuzamos végzését több, egymásra helyezett tartályban.
Figyelem: ha korlátozott a lehetőség az erjesztőcsőben lévő vízszint ellenőrzésére, kevésbé párolgó, olajos folyadékkal is feltöltheted.
Az elforgatható leeresztőcsap lehetővé teszi a sör, bor vagy más erjesztmények teljes lefejtését az üledékről. A csap elhelyezése nem akadályozza a tartály különböző sík felületeken való elhelyezését.
A tartály használata:
A tartály könnyebb kinyitása érdekében emeld meg kissé a fedelet a fogantyú finom meghúzásával, a keletkezett résbe csúsztass például egy teáskanál nyelét, majd húzd végig a tartály pereme mentén. Nem ajánlott a tartályokat durva dörzsszivaccsal tisztítani, hogy ne karcold meg a felületet, mivel ez fertőzések melegágya lehet.
FIGYELEM: A tartály tömítettsége tovább növelhető, ha a peremét vazelinnel vagy étolajjal megkened. A cefre előkészítése előtt az erjesztő tartályt alaposan fertőtleníteni kell kálium-metabiszulfit segítségével.
A töltet maximálisan megengedett hőmérséklete: 85°C
A tartályok hőmérséklete feltöltés előtt: minimum 5°C
UV-sugárzás elleni védelemmel történő tárolás
Az UV-sugárzás okozta károsodások elkerülése érdekében az üres vagy megtöltött tartályokat nem szabad szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és a fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez történhet például úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel megrakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával fedjük le.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvességtől való védelem miatt fontos, hanem hatékonyan megakadályozza a víz kicsapódását is, ami különösen az ofszetnyomással, IML applikációval vagy digitális nyomtatással dekorált csomagolásokban tehet kárt. Továbbá, antisztatikus szer alkalmazása ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel való szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő raktározás.