Mostantól a legjobbak még jobbak! Bemutatjuk a Turbo X-Pure 21,3%, 48 h élesztőt, amellyel a cefrében akár 21,3% alkoholt is elérhetsz – új, továbbfejlesztett formulában. Ezek az aktív, szárított, tápanyaggal kiegészített élesztők kellemes illatot, jobb és gyorsabb kierjedést biztosítanak! A szeszfőzés világa megkapta a versenyzőt, amiről mindig is álmodott – erős és rendkívül hatékony élesztő cukorcefrékhez.
Az új formula előnyei – Turbo X-Pure 21,3%, 48 h, 10 x 25 L:
Figyelem! A legjobb eredmény érdekében kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Az ajánlott erjedési hőmérséklet 20–25⁰C – ez optimális az élesztő működéséhez, és biztosítja a megfelelő kierjedést a megadott időn belül.
Íme a Turbo X-Pure 21,3%, 48 h élesztő – a nagyra értékelt Turbo X-Pure család egyik sztárja. Tökéletesen összehangolt mennyiségű tápanyag és szeszélesztő, amelyekkel 10 x 25 L cefrét készíthetsz kiváló íz- és illatparaméterekkel. Tiszta erő és kiváló végtermék-minőség. A Turbo X-Pure-rel az erjedés gyorsan, hatékonyan és kellemetlen szag nélkül zajlik. A nagy alkoholtűrésnek köszönhetően az alkalmazott élesztő- és tápanyagkeverék akár 21,3%-ig erjeszt (optimális körülmények között 48 óra alatt).
A Turbo X-Pure élesztő az első a piacon, amely 21,3% alkoholtartalomig erjeszt.
A Turbo X-Pure most még hatékonyabb „2.0-s verzióban” jelenik meg: két, magas alkoholt termelő, aktív szeszélesztő-törzs továbbfejlesztett keverékeként, megfelelően megválasztott tápanyaggal, amely támogatja a fejlődésüket.
A fermentációs melléktermékek mennyiségének minimálisra csökkentése még tisztább erjedést eredményez, és kedvezően hat a folyamathoz társuló aromára. Nem kell többé attól tartanod, hogy a cefre kellemetlen szagot áraszt. Az új formula emellett még jobb működési dinamikát és hatékonyságot nyújt, ugyanakkor nagyobb folyamatbiztonságot – kisebb az erjedés leállásának esélye, és könnyebb gyorsan elérni a kívánt eredményeket cukorcefréknél.
Egy 1,35 kg-os Turbo X-Pure élesztőtasak 10 darab, 25 literes cefréhez elegendő. Ahhoz, hogy az élesztő a maximumot nyújtsa, elengedhetetlen a csomagoláson szereplő utasítások pontos követése.
Használat – recept 25 L cefréhez:
Válaszd ki az erjedési változatot (lásd a táblázatot). A fermentációs edénybe szórd be az I. cukoradagot, és önts hozzá 28⁰C-os vizet. Ezután alaposan keverd el az X-Pure tasak tartalmát, mérj ki 135 g keveréket, és add ezt az adagot a vízzel és cukorral töltött erjesztőedényhez. Az egészet alaposan keverd össze, majd hagyd erjedni a táblázatban megadott számú napig (a választott változat szerint), 20–25⁰C hőmérsékleten.
A (II és III) változatoknál, ahol a cukor mennyisége több mint 7 kg, a második cukoradagot óvatosan, *24 és *48 óra után add hozzá, amikor a cukorfok kb. 10–12⁰Blg.
Tipp: a legjobb, ha kb. 100 g cukrot adsz hozzá, megvárod, míg a hab leül, majd hozzáadod a maradék cukrot. Ez megakadályozza a cefre kifutását.
Figyelem: A cefre habzani fog!
| Változat |
|
I |
II |
III |
|
|---|---|---|---|---|---|
| Alkohol [%] |
|
17 |
19 |
21,3 |
|
| Cukor [kg] |
Adag |
(I) |
7 |
7* |
7* |
| (II) |
- |
1 |
2 |
||
| Víz [L] |
|
21 |
20 |
19 |
|
| Napok |
|
2-4 |
4-7 |
7-12 |
|
A legjobb eredmény érdekében javasoljuk a cefre derítését az erjedés befejezése után Klar Turbo Spirit derítőszerrel.
Figyelem:
Az erjedés befejezése után tapasztalható enyhén édes utóíz az élesztő által termelt glicerinnek köszönhető.
Összetevők:
élesztő, kálium-foszfát, magnézium-szulfát, kalcium-karbonát, magnézium-oxid, B1-vitamin.