Kezdd el a kalandot gyümölcsös erjesztésekkel és a házi italok készítése során nélkülözhetetlen termékünkkel – a tápanyaggal és B1-vitaminnal gazdagított, nemes, szárított Turbo Fruit borélesztővel. Ez a speciálisan szelektált élesztőtörzs lehetővé teszi, hogy a gyümölcsökből a lehető legtöbb aromát és ízt hozd ki! Az élesztő ideális a házi gyümölcsös erjesztési alapok készítéséhez - akár 28 kg cukor felhasználásával! Egy 160 g-os Turbo Fruit élesztőcsomag elegendő akár 100 L, ízében és aromájában lenyűgöző bor elkészítéséhez! Az élesztő használata rendkívül egyszerű, az erjedés kb. 5-7 nap alatt lezajlik, és 14-18% alkoholtartalom érhető el! Figyelem! Az ajánlott erjesztési hőmérséklet 20-29°C. A Turbo Fruit élesztő tápanyaggal és B1-vitaminnal kombinálva lehetővé teszi a lehetőségek 100%-os kihasználását, így házi készítményeid még teltebb ízét és aromáját élvezheted!
Használati útmutató:
Készítsd el az erjesztési alapot a kiválasztott gyümölcsökhöz tartozó recept szerint, ügyelve arra, hogy cukrot adj hozzá az erjedés elején és három nap elteltével is. A tasak tartalmát szórd kb. 1,2 L, legfeljebb 30°C hőmérsékletű vízbe. Alaposan keverd el. 30 perc múlva az egészet öntsd az erjedő boralaphoz. Erjeszd 20-29°C hőmérsékleten 5-7 napig, a CO2-képződés megszűnéséig. A bor közvetlen fogyasztásra vagy érlelésre is alkalmas. A legjobb minőség érdekében javasolt az erjesztési alap előzetes derítése.
Összetevők:
élesztő, diammonium-foszfát, kálium-foszfát, magnézium-szulfát, B1-vitamin.
Figyelem:
a csomag tartalmát egyetlen erjesztési alaphoz használd fel teljes egészében.
A csomag méretei: