Multimérő a cukortartalom és a potenciális alkoholtartalom mérésére

SZIMBÓLUM: 405551
EAN: 5904816914863

2 380 Ft

Kosárba tesz

2380,40 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 405551
EAN: 5904816914863


Leírás

Újdonság a piacon! ​ Mérőeszköz a mustban vagy sörlében lévő cukorkoncentráció meghatározásához g/l-ben vagy Balling-fokban, valamint a bor vagy sör potenciális alkoholtartalmának (%) meghatározásához. Egy Balling-fok (1°Blg) megközelítőleg 10 g cukornak felel meg 1 liter lében (mustban). Az eszköz ... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »


Újdonság a piacon!
Mérőeszköz a mustban vagy sörlében lévő cukorkoncentráció meghatározásához g/l-ben vagy Balling-fokban, valamint a bor vagy sör potenciális alkoholtartalmának (%) meghatározásához. Egy Balling-fok (1°Blg) megközelítőleg 10 g cukornak felel meg 1 liter lében (mustban). Az eszköz 20°C-on van kalibrálva. ​​A MÉRŐ FŐ ELEMEI​- úszó (areométer) három skálával (a cukortartalomhoz g/l-ben és Balling-fokban), valamint a potenciális alkoholtartalomhoz %-ban,​- próbacső – a mérés elvégzéséhez.

MUST VIZSGÁLATA
A méréshez a próbacsövet töltsük meg a vizsgált musttal vagy sörlével a magasságának 2/3-áig. A folyadék ne tartalmazzon szilárd részecskéket és gázbuborékokat. A folyadék mennyisége legyen elegendő ahhoz, hogy a próbacsőbe helyezett úszó szabadon lebegjen, és ne érintse a cső alját vagy oldalfalát.
Példa:
Tegyük fel, hogy a vizsgált must esetében a leolvasás 20 Balling-fok, ami 200 g/l cukortartalomnak felel meg, és azt jelenti, hogy a bor potenciális alkoholtartalma 9,6% lesz.

FIGYELEM:

A könnyebb használat érdekében a skálán különböző színekkel jelöltük a must kezdeti cukortartalmának tartományait a kívánt bortípus szerint:
- bordó tartomány (22 - 25 Blg°) – desszertborok (édes),
- sárga tartomány (15 - 22 Blg°) – asztali borok (száraz),
A fermentáció megfelelő lefolyása érdekében fontos, hogy a cukorkoncentráció az indulás előtt NE haladja meg a 22–25 Blg° értéket. Ha a nagyon édes borokat kedveled, a cukrot több részletben add hozzá, pl. az erjedés 1., 5. és 12. napján. A bort az erjedés befejezése után is lehet édesíteni.

SÖRLÉ VIZSGÁLATA
A sörlé cukortartalmának mérését a bor-musthoz hasonló módon kell elvégezni. A skálán borostyánsárga szín jelöli a sörlé ajánlott kezdeti cukortartományát (8 - 10 Blg°). A sörlé erjedését befejezettnek tekintjük, ha a leolvasás a zölddel jelölt tartományba esik (0 - 2 Blg°).

Termék méretei:
- multimérő:
  magasság 21,2 cm
  átmérő 1,75 cm
- próbacső:
  magasság 24,5 cm
  külső átmérő 2,2 cm
  belső átmérő 2,0 cm

Hosszúság
2.2 cm

Szélesség
2.2 cm

Magasság
24.5 cm

Tömeg
60.0 g

Multimérő a cukortartalom és a potenciális alkoholtartalom mérésére

Multimérő a cukortartalom és a potenciális alkoholtartalom mérésére ['alkohol-multimérő', ' bor-multimérő', ' cukortartalom', ' cukortartalom a mustban', ' cukortartalom a sörlében', ' bor cukortartalmának mérése', ' cukorszint', ' cukorszint-jelző']
kedvencek

2 380 Ft

2380,40 HUF/db.

Tedd a kosárba