Tölgyfaforgács – aprócska fa-részecskék, amelyek az alkoholokhoz adva különleges ízt és aromát kölcsönöznek. A legnemesebb whiskyk és bourbonok azok, amelyeket hosszú ideig tölgyfahordókban érlelnek. Házi italok készítésekor hasonló aromatizálási hatást jóval olcsóbban és gyorsabban érhetsz el tölgyfaforgáccsal.
A minőségi tölgyfaforgács használata a tölgyhordók alkalmazásának legjobb alternatívája. A forgácsokkal nemcsak nemes aromát, hanem színt is adhatsz az italoknak. Ez jóval egyszerűbb és olcsóbb módszer az italok érlelésére, mint a hagyományos hordós érlelés. A whisky vagy a tölgyes vodka a klasszikusokra utaló karaktert kap, és kiváló élményt nyújt kóstoláskor.
Jellemzők:
Alapanyag: amerikai tölgy
Típus: erősen pörkölt
Adagolás: 2–6 g/1 L

Használat:
A tölgyfaforgácsot 2–6 g/1 L adagban add a választott italhoz 3–6 hétre. A forgács és az alkohol érintkezési idejét érdemes kóstolás alapján egyedileg meghatározni.
Amikor az ital aromaintenzitását megfelelőnek ítéled, távolítsd el a tölgyfaforgácsot, és élvezd a nemes ízt.
A tölgyfaforgácsot előzetesen 70%-os alkohollal is felöntheted, néhány napig áztathatod, majd az így kapott esszenciát ízlés szerint adagolhatod a választott italhoz.
Tipp: Alacsonyabb adag és hosszabb maceráció alkalmazásával nagyobb íz- és aromamélységet érhetsz el. Az ital mélyebben behatol a fa szerkezetébe, ami gazdagabb ízélményt eredményez, mint a rövidebb maceráció.
Nettó tömeg: 500 g