Eredeti bourbonos hordókból származó tölgyfaforgács egyedülálló módja annak, hogy a házi italoknak mély, hordós jelleget adj. Segítségükkel rövid idő alatt intenzív vanília- és füstaromát érhetsz el, amelyek természetes módon alakulnak ki a bourbon érlelésére használt tölgyhordókban.
A forgács ideális whiskyhez, bourbonokhoz, brandyhez, valamint alacsonyabb alkoholtartalmú italokhoz.
A természetes tölgyfaforgács gazdagítja az ital ízét, kifejezett vaníliás jegyekkel és füstös árnyalattal.
Jellemzők és előnyök:
A kiváló minőségű tölgyfaforgács használata a tölgyhordók alkalmazásának legjobb alternatívája. A forgács használatával nemcsak nemes aromát, hanem színt is adhatsz az italoknak. Ez jóval egyszerűbb és olcsóbb módszer az italok érlelésére, mint a hagyományos hordós érlelés. A whiskyd vagy a tölgyágyon érlelt párlatod a klasszikusokra utal, és remek élményt nyújt kóstoláskor.
Jellemzők:
Alapanyag: amerikai fehér tölgy
Típus: erősen pörkölt
Adagolás: 2-6 g/1 L
Használati útmutató:
A tölgyfaforgácsot 2-6 g/1 L adagban add a választott italhoz 3-6 hétre. Az érintkezés pontos idejét érdemes kóstolással egyénileg meghatározni. Amikor a kívánt aromaintenzitást elérted, távolítsd el a forgácsot, és élvezd a nemes ízt.
A tölgyfaforgácsot előzetesen 70%-os alkohollal is felöntheted, néhány napig áztathatod az extrakcióhoz, majd az így kapott esszenciát ízlés szerint adagolhatod a választott italhoz.
Tipp: Alacsonyabb dózis és hosszabb maceráció alkalmazásával mélyebb íz- és aromaprofil érhető el. Az ital mélyebbre hatol a fa szerkezetében, ami gazdagabb ízélményt eredményez, mint a rövidebb maceráció.
Nettó tömeg: 50 g