TERMÉK NEM ELÉRHETŐ
Refraktométer – praktikus eszköz a cukorkoncentráció mérésére mustban vagy sörlében, Brix-fokban (% Brix) kifejezve, valamint a bor vagy sör potenciális alkoholtartalmának (%) meghatározására.
Használat előtt ismerkedj meg a termékhez mellékelt használati útmutatóval – és kövesd az abban megadott javaslatokat az élesség beállítására, a műszer kalibrálására, a minta vizsgálatára, valamint a prizma és a lemez tisztítására vonatkozóan.
Ha házi bort vagy sört készítesz, és meg szeretnéd tudni a must vagy a sörlé cukortartalmát, a refraktométer gyors és egyszerű mérést biztosít. A műszer segítségével a készítményed várható alkoholtartalmáról is képet kaphatsz. Az eszköz felépítése, az ATC, azaz az automatikus hőmérséklet-kompenzáció alkalmazásával, pontos eredményeket biztosít.
A készülék leolvasásai a fénytörési mutató mérésén alapulnak (egyszerűen fogalmazva – annak vizsgálatán, hogyan változik a fény törési iránya, miután a mintát a refraktométer prizmájára helyezzük.)
Mérési tartomány:
Pontosság: +/- 1% Brix, az alkoholra vonatkozóan
Automatikus hőmérséklet-kompenzáció (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
A készlet tartalma:
A refraktométer elemei: átlátszó fedőlemez, prizma, kalibrálócsavar, gumírozott markolat, élességállító gyűrű, szemlencse