Baktériumkultúrák érlelt húsokhoz, 2 g

SZIMBÓLUM: 410017
EAN: 5904816000955

950 Ft

Kosárba tesz

475025,00 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410017
EAN: 5904816000955


Leírás

Érlelt húsok karnyújtásnyira - mostantól élvezheted az otthon készített érlelt húsokat. A baktériumkultúrák lehetővé teszik többek között karaj, szűzpecsenye, sonka vagy tarja elkészítését.Érlelt húsok már 10 nap alatt - a gondosan összeállított baktériumkultúrák lehetővé teszik a húsok gyors, és am... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

  • Érlelt húsok karnyújtásnyira - mostantól élvezheted az otthon készített érlelt húsokat. A baktériumkultúrák lehetővé teszik többek között karaj, szűzpecsenye, sonka vagy tarja elkészítését.
  • Érlelt húsok már 10 nap alatt - a gondosan összeállított baktériumkultúrák lehetővé teszik a húsok gyors, és ami a legfontosabb, biztonságos érlelését otthoni körülmények között!
  • További biztonság - érlelő húsokhoz való baktériumkultúráink használatával biztos lehetsz benne, hogy házi készítésű termékeid védettek és biztosítottak a káros mikroorganizmusok szaporodásával szemben.
  • Jellegzetes íz és aroma - a termék nemcsak felgyorsítja a húsok érését, hanem különleges és egyedi illatot, valamint ízjegyeket is ad nekik, amelyek lenyűgözik majd a szeretteidet.
  • 10 kg húshoz - az érlelő húsokhoz való baktériumkultúra egy fiolája akár kb. 7 kg kedvenc, kész érlelt termék elkészítését is lehetővé teszi!


Gondosan megválasztott baktériumkultúrák, amelyek lehetővé teszik a húsok darabban történő gyors és biztonságos érlelését, pl.: karaj, szűzpecsenye, sonka vagy tarja. A baktériumkultúrák felgyorsítják az érlelést, megakadályozzák a káros mikroorganizmusok fejlődését, jellegzetes ízt és aromát kölcsönöznek az érlelt húsoknak. A fiola 10 kg húshoz elegendő. 


Érlelt karaj receptje:

Hozzávalók: 1 kg karaj (2 darab, egyenként 0,5 kg), 2 g kálium-nitrát (1/3 teáskanál), 75 g jódozatlan só (3,5 evőkanál), 0,2 g baktériumkultúra (1/10 fiola), 1 teáskanál cukor, 1 L víz. 


A páclé elkészítéséhez adj 1 L vízhez kálium-nitrátot, sót és cukrot. 100 ml páclében oldd fel a baktériumkultúrát, és add a pácléhez. Használj kb. 50 ml baktériumkultúrával készült páclét a hús injektálásához. Ezután helyezd a húst a páclébe 36 órára szobahőmérsékleten, hogy a hozzáadott baktériumok aktiválódjanak. Ezt követően papírtörlővel töröld szárazra a húst, és tedd további 48 órára száradni a hűtőszekrénybe (+7 °C). A folyamat ötödik napján a teljesen száraz húst füstöld legfeljebb 35°C-on 4 órán át, amíg világos narancssárga színt kap. A füstöléshez használj gyümölcsfa füstölőforgácsot (cseresznye vagy szilva). Füstölés után tartsd a húst legfeljebb 22°C-on 2 napig. Ezután a legjobb eredmény érdekében vákuumcsomagold a karajt, és tárold a hűtőszekrényben legalább 4 napig. A vákuumcsomagolás helyett a karaj +7°C-on és kb. 80 % páratartalom mellett is tárolható, pl.: csepegtetővel ellátott, levegőhöz hozzáférést biztosító edényben. Az érlelt karaj kész 10 nap alatt (0,5 kg-os darabok) vagy 20 nap alatt (1 kg-os darab). Még karakteresebb íz eléréséhez hosszabbítsd meg az érlelési folyamatot. 


Összetevők: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.


Tárolás: ≤ -17°C hőmérsékleten

A minőségmegőrzési időtartam figyelembe veszi, hogy a termék 30°C alatti hőmérsékleten legfeljebb 7 napig szállítható.

Hosszúság
10 cm

Szélesség
0.5 cm

Magasság
10 cm

Tömeg
2.0 g

Masa
2.0 G

Wydajność
na 10 kg mięsa

Przeznaczenie
do dojrzewających wyrobów: schabu, polędwiczek, karczku, szynki

Czas procesu
gotowe już nawet w 10 dni

Baktériumkultúrák érlelt húsokhoz, 2 g

Baktériumkultúrák érlelt húsokhoz, 2 g ['érlelt karaj', ' érlelt húskészítményekhez', ' érlelt szűzpecsenye', ' baktériumok a húskészítmények érleléséhez', ' starterkultúrák-érlelt húskészítmények']
kedvencek

950 Ft

475025,00 HUF/kg

Tedd a kosárba