A kalcium-klorid olyan szer, amelyet a sajtkészítésben a sajtgyártás hatékonyságának növelésére használnak. Elengedhetetlen adalék, ha alacsony hőmérsékleten pasztőrözött vagy alacsony kalciumtartalmú friss tejet használunk. A kalcium-klorid javítja a tej állagát és alvadóképességét. Használata csökkenti a kazein- és zsírveszteséget.
A kalcium-kloridnak köszönhetően a sajtalvadék tömörebb és könnyebben kezelhető, ami növeli a sajtszemcsék összehúzódási képességét.
A termék koncentrációja 33%.
A csomag 125-250 L tejhez elegendő.
Az élelmiszer-minőségű kalcium-klorid megfelelő adagolás mellett kedvezően befolyásolja a szervezet kalciumfelszívódását. Emellett a sörfőzésben is használható, többek között a telt, stabil íz elérésére.
Adagolás:
40 csepp (2ml) 10 L friss tejhez
80 csepp (4 ml) 10 L alacsony hőmérsékleten pasztőrözött tejhez
Használati útmutató:
Használat előtt rázza fel. Az előmelegített tejhez adja hozzá a kalcium-kloridot. Az egészet alaposan keverje össze. A terméket az oltókultúrák és a tejoltó hozzáadása előtt kell adagolni. A gyártó adagolása szerint használja — a túl sok kalcium-klorid keserű ízt okozhat a késztermékben.
FIGYELEM: Szemirritáló hatású. Szembe kerülés esetén a szemet néhány percig óvatosan vízzel ki kell öblíteni.
A csomagolás méretei:
∅ 3,8 cm
magasság 9,6 cm
nettó térfogat 50 ml.