Túróhoz való baktériumkultúrák

SZIMBÓLUM: 411243
EAN: 5904816000313

1 939 Ft

Kosárba tesz

1938,52 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 411243
EAN: 5904816000313


Leírás

Tökéletesen összeállított, liofilezett mezofil és termofil tejsavbaktérium-keverék, amelynek segítségével finom, házi túrót vagy aludttejet készíthetsz.Ideális keverék házi túró vagy aludttej készítéséhez- a baktériumok hozzáadása felgyorsítja és stabilizálja a teljes folyamatot.Könnyen használható-... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Tökéletesen összeállított, liofilezett mezofil és termofil tejsavbaktérium-keverék, amelynek segítségével finom, házi túrót vagy aludttejet készíthetsz. 


  • Ideális keverék házi túró vagy aludttej készítéséhez - a baktériumok hozzáadása felgyorsítja és stabilizálja a teljes folyamatot.
  • Könnyen használható - a liofilezett mezofil és termofil tejsavbaktérium-keverék használata a házi sajtkészítésben nem igényel speciális tudást vagy készségeket. 
  • Hosszú eltarthatóság - mivel a baktériumok liofilezettek, azaz alacsony hőmérsékleten, magas nyomáson szárítják őket, hosszú ideig tárolhatók hatékonyságuk elvesztése nélkül.
  • Rendkívül kiadós - a liofilezett mezofil és termofil tejsavbaktérium-keverék akár 50 liter tej erjesztésére is alkalmas. 
  • Egy keverék, sokféle módon készíthető finom túró - a liofilezett tejsavbaktérium-keverék különféle túrófajták és aludttej készítésére is használható, így kísérletezhetsz, és változatos ízeket és állagokat hozhatsz létre. Látogasd meg Recepttárunkat.


A liofilezett mezofil és termofil tejsavbaktériumok keveréke ideális starter és adalék házi túró vagy aludttej készítéséhez. Ezeknek a gondosan kiválasztott baktériumoknak köszönhetően az erjedés gyorsabban és stabilabban zajlik, ami egyenletes állagú és ízű terméket eredményez. 

 

Recept túró készítéséhez: 

Önts 5 liter alacsonyan pasztőrözött (74°C-ig) vagy friss tejet egy lábasba, és melegítsd 40°C-ra. Adj hozzá kb. 0,3 g (kb. 1/5 teáskanál) baktériumot, feloldva kb. 30 ml hideg vízben vagy tejben. Az egészet hagyd 24 órán át szobahőmérsékleten állni (ez a folyamat aludttejet eredményez). Ezután, hogy túrót kapj, a kapott savanyított tejet fokozatosan* melegítsd 38-45°C-ra, és tartsd a beállított hőmérsékletet a savó kiválásáig (legalább 30 percig). Az alvadékot tedd kendőbe a lecsepegtetéshez, majd helyezd hűtőbe kb. 8 órára. A túrót ajánljuk tejföllel és snidlinggel, vagy édesen gyümölcsökkel fogyasztani. 


*Minél alacsonyabb a hőm., annál lágyabb lesz a túród. A termék aktivitása: 1 U. A baktériumkultúrák tömege aktivitásuktól függően eltérhet. A friss tej - közvetlenül a tehéntől - ajánlott pasztőrözése kb. 65°C-on 30 percig.


Ne feledd, hogy pontosan tartsd be az erjesztéshez megadott mennyiségeket és időt, mert a túl hosszú erjesztés a tej lebomlásához és kellemetlen szaghoz vezethet.


Használd te is a sajtkészítő kalkulátorunkat.


A minőségmegőrzési idő figyelembe veszi a termék 30°C alatti hőmérsékleten, legfeljebb 7 napig történő szállításának lehetőségét.


Összetevők: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóz.

Tömeg
3.0 g

Przeznaczenie
do twarogu oraz zsiadłego mleka

Wydajność
na 50 L mleka

Aktywność
1 U

Túróhoz való baktériumkultúrák

Túróhoz való baktériumkultúrák ['baktériumkultúrák', ' baktériumok sajtkészítéshez', ' házi sajt', ' házi túró', ' aludttej', ' sajtkészítés', ' starterkultúrák', ' sajtstarter', ' tejsavas erjedés', ' sajtfermentációs keverék']
kedvencek

1 939 Ft

1938,52 HUF/db.

Tedd a kosárba