A kalcium-klorid olyan anyag, amelyet a sajtkészítésben a hozam növelésére használnak. Elengedhetetlen adalék, ha alacsony hőmérsékleten pasztőrözött vagy alacsony kalciumtartalmú friss tejet használunk. A kalcium-klorid javítja a tej állagát és alvadóképességét. Használata csökkenti a kazein- és zsíveszteséget.
A kalcium-kloridnak köszönhetően a sajtalvadék tömörebb és könnyebben megmunkálható, ami elősegíti a sajtszemcsék összehúzódását.
Termékünk magas 94-96%-os koncentrációval rendelkezik, és nagyon kiadós.
A csomagolás 1000-1420 L tejhez elegendő.
Az általunk kínált kalcium-klorid élelmiszer-minősége révén megfelelő adagolás mellett kedvezően hat a szervezet kalciumfelszívódására. Emellett a sörfőzésben is használható, többek között a telt, stabil íz eléréséhez.
Adagolás:
A kalcium-kloridot 10 L tejhez 0,7-1 g (egy csipet) mennyiségben kell adagolni.
Használat módja:
Az ajánlott mennyiségű kalcium-kloridot oldd fel 50 ml felforralt vízben, és öntsd a tejhez. A terméket a baktériumkultúrák és az oltó hozzáadása előtt kell bekeverni. A gyártó által megadott adagolás szerint használd - a túl sok kalcium-klorid keserű ízt okozhat.
FIGYELEM:
Szemirritációt okoz. Szembe jutás esetén a szemet több percig óvatosan vízzel kell öblíteni.
A csomagolás méretei: