Nélkülözhetetlen a konyhában, segítségedre lesz házi sajtok készítéséhez, valamint különféle húsok füstöléséhez, abálásához, sütéséhez, szárításához és érleléséhez.
- Univerzális szövésű - ideális sajtkészítéshez, valamint a következőkhöz: húsok füstöléséhez, abálásához, sütéséhez, szárításához és érleléséhez.
- Használata biztonságos - sajtkészítés közben az alvadék nem szivárog ki.
- Kényelmes és praktikus - 3 m hosszú háló, amely igény szerint vágható.
- Hőálló - sütéshez (legfeljebb 220°C-ig, legfeljebb 120 percig) és abáláshoz (legfeljebb 125°C-ig, legfeljebb 120 percig).
- Igazolt minőség - PZH tanúsítvánnyal rendelkezik, a felhasznált anyag nem befolyásolja a készítmények ízét és illatát.
Univerzális szövésű háló - nélkülözhetetlen kiegészítő a házi sajtkészítéshez. Kiválóan beválik nemcsak a sajtkészítésnél és a termékek füstölésénél, hanem sütéshez (legfeljebb 220°C-ig, legfeljebb 120 percig) és abáláshoz (legfeljebb 125°C-ig, legfeljebb 120 percig) is felhasználható. Rendkívül biztonságos a használata - házi sajtkészítéskor biztos lehetsz benne, hogy az alvadék nem szivárog ki. A háló gyártásához használt anyag nem befolyásolja a készítmények ízét és illatát.
Recept házi füstölt sajtra
Hozzávalók 1 kg sajthoz:
- 10 l alacsony hőmérsékleten pasztőrözött (legfeljebb 74°C) vagy friss tej
- 11 csepp mikrobiológiai, erős hatású oltóenzim
- 2 g kalcium-klorid
Elkészítés:
- Oldd fel a kalcium-kloridot 50 ml langyos vízben, és keverd a 38-40°C-ra melegített tejhez.
- Oldd fel az oltóenzimet 50 ml langyos vízben, és hagyd egy órán át. Amikor szilárd alvadék képződik, vágd 1 cm oldalú kockákra, majd hagyd állni 10-15 percig. A keletkezett sajttömeget tedd formába, a savót óvatosan kinyomva.
- Egy fazékban melegíts fel vizet 75°C-ra, oszd a sajttömeget tenyérnyi adagokra - többször forrázd le őket. Minden forrázás után nyomkodd ki az adagokat, hogy minél több savót eltávolíts. Amikor a sajt állaga összefüggő, gyurmaszerű masszára emlékeztet, formázd meg, és tedd a sajtkészítő hálóba.
- Készíts sós levet: minden 1 l vízhez adj 180 g sót, majd helyezd bele a lehűtött sajtot 12 órára. A sós léből kivéve a sajtot finoman szárítsd meg, majd füstöld meg, lehetőleg hideg füsttel - legfeljebb 35-40°C-on, 2-3 órán át.
- Kész!
Vágj bele a kulináris kalandba a Browin sajtkészítő hálójával ...mert a házi a legjobb!
Figyelem: a háló nyújtás után éri el a gyártó által megadott méretet.