TERMÉK NEM ELÉRHETŐ
A 2,5 l-es, fedeles római tál kiváló alternatívája a népszerű, hagyományos püspökkenyérformának. A tál természetes anyagból - agyagból - készül. Ennek köszönhetően sütés közben az ételek nem igényelnek plusz zsiradékot, könnyen emészthetők és sokkal több tápanyagot őriznek meg.
A római tál sokoldalú edény, amelyben gyakorlatilag bármilyen étel elkészíthető. Alakjának köszönhetően különösen alkalmas kenyerekre, köztük gluténmentesekre is, süteményekre és pástétomokra, akár vegán változatokra, például csicseriborsóból vagy lencséből.
Ha azt szeretnéd, hogy az étel vagy a kenyér ropogós legyen, a sütés vége felé vedd le az edény fedelét.
A tálban sikeresen süthetsz húsból, halból és zöldségekből készült ételeket. A 2,5 l-es, hosszúkás római tál megkönnyíti az étel formájának megtartását és a megfelelő nedvességtartalom biztosítását.
A római tál porózus szerkezete sütés közben vizet bocsát ki, így az étel a sütőben részben gőzben is készül. Ennek köszönhetően a római tálban készített fogás kívül ropogós, belül pedig kellően szaftos marad.
Használat:
- Minden használat előtt a tálat 10–15 percig vízbe kell áztatni. Az edényt a fedelével együtt, teljes egészében merítsük vízbe. Ezt követően hideg sütőbe kell helyezni. A ropogós eredmény érdekében a sütés vége előtt 10 perccel vedd le az edény fedelét.
- Kenyér sütése előtt kend ki a tálat vajjal vagy kókuszolajjal, és szórd meg zsemlemorzsával vagy liszttel, hogy a megsült cipót könnyen ki tudd venni
- Az edényt nem szabad közvetlenül gáz- vagy elektromos főzőlapon használni.
- A római tálat nem érheti hirtelen hőmérséklet-változás.
- Forró edénybe ne önts hideg folyadékot.
- A római tálakban ajánlott maximális sütési hőmérséklet 200°C.
- A tál gáz- és elektromos sütőkben használható.
Mosás és tisztítás:
Használat után a tálat többször áztasd be meleg vízbe, majd szivaccsal vagy puha kefével mosd el. A makacs szennyeződéseket szódabikarbónával lehet eltávolítani. Időnként érdemes a tálat ecetes vízben kifőzni a szagok semlegesítésére. Mosogatógépben nem mosható.
Mosás után hagyd a tálat teljesen megszáradni, és nyitva, lehetőleg szellős helyen tárold.
Külső méretek:
1. tál:
2. fedél:
Belső méretek:
1. tál:
2. fedél:
A készlet méretei: