Kúpos alakú pamut szűrőzsák borok és likőrök szűréséhez, ízsemleges, többször használható, nyers, tiszta pamutból készült, amely semmilyen módon nem befolyásolja a szűrt folyadék ízét. Olyan termék, amelynek minden házi italkészítő alap felszerelésében helye van.
A zsák a kész bor szűrésére (a gyümölcs-must elválasztása után), különösen a likőrök tisztítására szolgál. Hasznos lehet továbbá - a gyümölcsprés olcsóbb alternatívájaként - kis mennyiségű alapanyag levének kipréseléséhez, előzetes macerálás vagy erjesztés után.
A zsák kúp alakú, űrtartalma 3 liter. Tiszta, nyers, kiváló minőségű pamutból készül. Az anyag többek között azon előnnyel bír, hogy semmilyen módon nem befolyásolja a szűrt ital ízét. A zsák többször használható, kézi vagy gépi mosásra alkalmas - mosógépben 60⁰C-on.
Használati útmutató
A szűrés előtt a likőrt előzetesen le kell hűteni, ami azt eredményezi, hogy a szennyeződések „durvább” pelyhekké állnak össze, növelve a szűrés hatékonyságát. Miután a likőrt a zsákba öntöttük, a hozzá rögzített fogantyúknál (füleknél) fel kell akasztani, és hagyni kell, hogy a folyadék gravitációsan lecsorogjon. Az ital lassan a kúpos zsák csúcsán keresztül fog átszivárogni, a szennyeződések pedig az oldalán ülepednek meg.
Bor áttöltésekor (a füleinél felfüggesztett zsákon keresztül) növelhető a folyamat hatékonysága - ehhez ajánlott a zsákot saját tengelye körül „megcsavarni”.
Méretek: