Kiváló minőségű, tiszta, nyers pamutból készült, többször használható, kúpos mustszűrő zsák 7 L űrtartalommal. Ennek köszönhetően könnyedén leszűrheted erjesztményeidet.
Házi bort vagy likőröket készítesz? Professzionális eszközt keresel a must szűréséhez vagy nagy mennyiségű folyadék áttöltéséhez? A 7 L-es kúpos zsákunk ideális a must és a kész bor szűrésére, valamint a likőrök tisztítására. A likőrszűrő zsák lehetővé teszi az erjesztmények professzionális szűrését, anélkül, hogy tartanod kellene az ital kiömlésétől vagy a nem kívánt részecskék bejutásától. A termék többször felhasználható – használat után öblítsd ki és szárítsd meg. A zsák kézzel vagy mosógépben, legfeljebb 60°C-on mosható. A zsák a prés olcsóbb alternatívájaként is szolgálhat gyümölcslé kinyerésére, az előzetes macerálást vagy erjedést követően.
A szűrőzsák használata:
A likőrök szűrése előtt érdemes előzetesen lehűteni őket, így a szennyeződések nagyobb pelyhekké állnak össze, növelve a szűrés hatékonyságát. Miután a folyadékot a zsákba öntötted, akaszd fel például a ráerősített füleknél fogva egy zsinórra, és hagyd, hogy gravitációsan lecsorogjon. A folyadék lassan a zsák csúcsán át fog átszivárogni, míg a szennyeződések az oldalfalakon rakódnak le. Bor áttöltésekor javasoljuk a zsák tölcsérre helyezését. A folyamat hatékonyságának növelése érdekében a zsák a saját tengelye körül „megcsavarható”.
Figyelem:
A zsák mosógépben legfeljebb 60°C-on mosható. Mosószerek használata után a zsákot nagyon alaposan öblítsd ki, hogy a maradék anyagok szűrés közben ne juthassanak az italokba.
Méretek: