Tiszta, nyers pamutból készült, többször használható, kúpos zsák a must szűréséhez, 12 L űrtartalommal. Segítségével könnyedén átszűrheted készítményeidet.
Házi bort vagy likőrt készítesz? Professzionális eszközre van szükséged a must szűréséhez vagy nagy mennyiségű folyadék áttöltéséhez? 12 L-es kúpos zsákunk ideális mind a must és a kész bor szűrésére, mind a likőrök tisztítására. A likőrszűrő zsák lehetővé teszi készítményeid professzionális szűrését anélkül, hogy tartanod kellene az ital kiömlésétől vagy a nem kívánt frakciók bejutásától. A tiszta, nyers pamutból készült anyag garantálja a sikert anélkül, hogy hatással lenne italaid ízére vagy színére. A termék többször használható – használat után ki kell öblíteni és meg kell szárítani. A zsák kézzel vagy mosógépben, legfeljebb 60°C-on mosható. A zsák az előzetes macerálás vagy erjesztés után a gyümölcslé kipréseléséhez a prés olcsóbb alternatívájaként is szolgálhat.
A szűrőzsák használata:
Likőrök szűrése előtt előzetesen hűtsd le őket, így a szennyeződések „vastagabb” pelyhekké állnak össze, növelve a szűrés hatékonyságát. A folyadék zsákba öntése után akaszd fel például zsinórra a ráerősített fogantyúknál fogva, és hagyd, hogy a folyadék gravitációsan lecsorogjon. A folyadék lassan a zsák csúcsán fog átszivárogni, miközben a szennyeződések az oldalfalakon rakódnak le. Bor áttöltésekor javasoljuk, hogy a zsákot tölcsérre helyezd. A folyamat hatékonyságának növelése érdekében a zsákot saját tengelye körül „meg lehet csavarni”.
Figyelem:
A zsák mosógépben, legfeljebb 60°C-on mosható. Mosószer használata esetén a zsákot nagyon alaposan ki kell öblíteni, hogy a maradékok a szűrés során ne juthassanak az italokba.