Ízletes házi húskészítményekről álmodsz? Kedvenc vékony kolbászod elkészítése – főzött, füstölt, grillezett, szárított vagy érlelt változatban – többé nem jelent kihívást! A természetes sertésbelek fogyasztásra alkalmasak, így ezek választásával kedvenc húskészítményeidet úgy készítheted el, hogy nem kell tartanod a felesleges tartósítószerektől és kémiai adalékoktól.
A belek hermetikusan vannak csomagolva egyetlen tartósítószer jelenlétében, amely - a só!.
A természetes sertésbelek kiválóan alkalmasak mindenféle vékony kolbász és belsőségekből készült termék előállítására, például: borókás, hagyományos, fehér, „Śląska” kolbász, finn „Grilli”, német „Bratwurst”, francia „Boudin blanc” és „Saucisse Montbeliard” stb.
A csomag 15 m belet tartalmaz (szakaszokban). Átlagosan 1 kg hústöltelékhez kb. 1,6 m bélre van szükség (ez a kalibrálástól és a készítendő kolbász jellegétől függ, pl. a húsdarabok vastagságától, a töltelék állagától). A belek hosszát előzetes vízbe áztatás után kell mérni. Ez az egyetlen objektív mérési mód. A legmegbízhatóbb eredmény nem a bél megfeszítésével és mércéhez illesztésével érhető el.
Használat módja:
Használat előtt a beleket kb. 3 h-án át kb. 30°C-os vízben kell áztatni, majd belsejüket langyos vízzel átöblíteni.
Tárolási mód:
Felbontás előtt - szobahőmérsékleten, száraz, napsütéstől védett helyen tárolható. A hűtőszekrényben való tárolás a leginkább ajánlott, mert meghosszabbítja a fogyaszthatósági idejüket.
Felbontás után - ajánlott tárolási hőmérséklet 4 - 14°C. A terméket felbontás után legjobb besózva, hűtőszekrényben tárolni. A fel nem használt belet gond nélkül le is fagyaszthatod, és későbbi készítményekhez felhasználhatod. A kiolvasztott terméket tilos újrafagyasztani!
Összetevők: sertésbelek, só
Figyelem!
Téli és nyári szezonban, szélsőséges hőmérsékletek idején a termék kizárólag személyes átvételi opcióval érhető el.