Természetes juhbelek különféle vékony kolbászok, például kabanos vagy frankfurti készítéséhez. A beleket hermetikusan csomagoltuk, tartósítószerként szolgáló só jelenlétében.
A csomag 15 m belet tartalmaz. Átlagosan 1 kg hústöltelékhez kb. 4,6 m bélre van szükség, a kaliberbeli eltérésektől és a készítendő kolbász típusától függően (a bél felhasználását befolyásolja pl. a húsdarabok mérete és a töltelék állaga).
A belek hosszát vízben való előáztatás után kell megmérni. Ez az egyetlen objektív mérési mód (kalibrálás után, de a sózás előtt). A legmegbízhatóbb eredményt nem úgy érjük el, hogy a beleket megnyújtjuk és a mércéhez illesztjük
A beleket használat előtt kb. 3 órán át kb. 30°C-os vízben kell áztatni.
Felbontás előtt - szobahőmérsékleten, száraz, napfénytől védett helyen tárolható. A leginkább ajánlott a hűtőszekrényben történő tárolás, ami meghosszabbítja az eltarthatóságát.
Felbontás után - ajánlott tárolási hőmérséklet 0 - 14°C. A fel nem használt belet gond nélkül lefagyaszthatod, és a következő készítések során felhasználhatod.
Összetevők: juhbelek, só